Barion Pixel

Általános szerződési feltételek – Webáruház

 • Főoldal
 • Általános szerződési feltételek – Webáruház

Általános szerződési feltételek – renatagali.com weboldal Webáruháza

A jelen ÁSZF tartalmazza a https://rentagali.com/webshop oldalon, annak aloldalain található és működtetett internetes áruház (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe: https://renatagali.com/webshop

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Üzemeltető neve: Gali Renáta egyéni vállalkozó
Székhely címe: 1037 Budapest Mikoviny utca 5.
Adószám: 67347348-1-41
Nyilvántartási szám: 50098248

Telephely: 1134 Budapest, Taksony utca 7.

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Telefon: (normál díjszabású magyar mobiltelefonszám): +36 70 439 8709
E-mail: info@renatagali.com

 1. Az általános szerződési feltételek elfogadása

A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

 • Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

1.2. Amennyiben a Vásárló és/vagy a megbízó személye nem azonos a szolgáltatást igénybe vevő személyével (pl. ajándékutalvány vásárlása esetén) a jelen ÁSZF tekintetében – a fizetési kötelezettségen kívül – Ügyfél alatt a szolgáltatást igénybe vevő személyt is érteni kell.

1.3. Amennyiben az Ügyfél az ÁSZF-fel vagy annak valamely rendelkezésével nem ért egyet, köteles azt a Szolgáltató részére írásban jelezni a szerződéskötést megelőzően. Ebben az esetben a Szerződés a felek között csak akkor jön létre, ha az Ügyfél feltételeit a Szolgáltató írásban kifejezetten elfogadta.

 • Jelen ÁSZF módosítására kizárólag a Szolgáltató jogosult, a módosítások a honlapon való közzététel időpontjától hatályosak. Az Ügyfél ezt a tájékoztatást tudomásul veszi.

1.4. A Megrendelő/ Ügyfél regisztrációkor / vásárláskor köteles valós adatokat megadni. Megrendelő lehet 18. életévét betöltött cselekvőképes személy, vagy gazdálkodó szervezet képviselője. Bankkártyás fizetés esetén sikeres tranzakció után a webshopban megvásárolható digitális termék / tartalom / szolgáltatás (Ebook, oktató videó sorozat) azonnal letöltető vagy hozzáférhető a Szolgáltató honlapjának Videótárján keresztül: www.renatagali.com/videotar. A webáruház fizetési módjai: kizárólag online bankkártyás fizetés.

 

 1. A megrendelés lépései:

1.A megrendelni kívánt szolgáltatás, e-book vagy videós tananyag kiválasztása
2. A megrendelési oldal felkeresése
3. A megrendelő kapcsolattartási adatainak, illetve számlázási adatainak megadása
4. A megrendelés elküldése
5. A megrendelés visszaigazolása

Az internetes oldalon a vásárlás előzetes regisztrációhoz nem kötött.

A felhasználó a megrendelés leadásával elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót, amelyet ide kattintva tekinthet meg. Az ÁSZF PDF formátumban letölthető erről a linkről is.

 1. Az adásvételi szerződés létrejötte:

Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

 1. A termékek / ditiális termékek, szolgáltatások, tartalmak /szolgáltatások/előfizetések lényeges tulajdonságai

A termék /ditigitális taralom-termék-szolgáltatás és előfizetések lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain. A sminktanácsadások igénybevételéhez szükséges igazoláshoz / sminkoktatások igénybevételéhez szükséges igazoláshoz / sminktanácsadásokra szóló ajándékutalványokhoz / sminkes e-bookokhoz / videós sminkes oktatóanyagokhoz a sikeres fizetést követően fér hozzá majd az Ügyfél.

Az Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub előfizetéssel megvásárolható havi sminkes oktatóanyagokhoz az előfizetést követően 30 napig fér hozzá az Ügyfél az Otthoni Sminkpraktikák élővideós klubelőfizetéssel elérhetővé váló zárt Facebook-csoportban, ahol a havi 4 darab élő-videó felvételét is visszanézheti. Az Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub előfizetéshez tartozó Facebook-élővideók a feltöltés hónapjában, valamint az azt követő hónapban maradnak elérhetőek, majd ezt követően a Webáruház üzemeltetője eltávolítja őket a zárt Facebook-csoportból. Az Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub 30 napos előfizetése a sikeres bankkártyás fizetést követően indul. A sikeres előfizetésről e-mailes értesítőt kap az Ügyfél.

Az Otthoni Sminkpraktikák 9 részes videós tananyag videóihoz bankkártyával vagy előreutalással történő vásárlás után korlátlan ideig férhet hozzá az Ügyfél. A hozzáférési adatokat a sikeres Webshopos vásárlást követően a Szolgáltató emailben juttatja el az Ügyfélnek a vásárláshoz megadott e-mailcímére. Az Ügyfél a vásárlással elfogadja, hogy az Otthoni Sminkpraktikák 9 részes videós tananyagának videóihoz a vásárlást követően csak és kizárólag a www.renatagali.com honlap videótárjában www.renatagali.com/videotar férhet hozzá, a videókat saját készülékre nem tudja lementeni. A videós oktatóanyag megvásárlásával az Ügyfél jogot szerez, hogy csatlakozzon a videósorozat tulajdonosoknak biztosított ingyenes, zárt Facebook-csoporthoz is. A Facebook-csoport linkjét szintén megtalálja a Webshopból érkező emailben.

 1. E-bookokhoz tartozó zárt Facebook-csoport tagságok

A Webshopban megvásárolható E-bookokhoz a Facebook közösségi oldalán ingyenes, de zárt-csoporttagság jár az egyes könyvek megvásárló Ügyfeleknek. A zárt Facebook-csoportokban az adott e-bookhoz tartozó oktatóvideók anyagai találhatóak meg. Az E-book vásárlásakor az Ügyfél tudomásul veszi, hogy az E-book oktató videói kizárólag a zárt Facebook-csoporton keresztül tekinthetőek meg, emiatt nem él utólagos reklamációs igénnyel. A csoportok célja, hogy a Tagokat megismertesse a olyan anyagokkal, technikákkal, amelyeket a saját tevékenységeik során használhatnak, segítse ismereteik bővítését. Az E-book vásárlói az Áruházban leadott rendelés, sikeres fizetés után jogosultak mind az E-bookhoz, mind a Facebook-csoporthoz hozzáférni. A Facebook csoporttagság nem jár fizetési kötelezettséggel, kiegészítője az E-bookok megvásárlásának.

 • Facebook csoport-tagság visszaigazolása:

A Szolgáltató az E-bookokhoz tartozó Facebook csoportok esetében a jelentkezéseket haladéktalanul megvizsgálja, és visszaigazolja azok beérkezését, de fenntartja magénak a jogot, hogy a beérkezett jelentkezést indoklás nélkül elutasítsa. Utóbbira olyan jelentkezéseknél kerül sor, akik nem vásároltak Ügyfélként a tagság előfeltételeként E-bookot.

 1. Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub előfizetéshez tartozó zárt Facebook-csoport tagságok

A Webáruházban előfizetés vásárolható az Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub havi tudásanyagaihoz, ahhoz tartozó Facebook élő-videókhoz, amelyek zárt Facebook csoportban érhetőek el a vásárlást követően. Az előfizetéses rendszerben 30 napos hozzáférés váltható a tudásanyagokhoz, amelyek sikeres bankkártyás vásárlást követően a Zárt Facebook-csoportban érhetőek el. A Webáruházban leadott rendelés, sikeres vásárlás után az Ügyfél jogosult a zárt Facebook-csoporthoz hozzáférni, ott megtekintheti az adott havi tudásanyagot, videókat.

6.1 Facebook csoport-tagság visszaigazolása:

A Szolgáltató a 30 napos előfizetéssel elérhető Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub Facebook csoport esetében a jelentkezéseket haladéktalanul megvizsgálja, és visszaigazolja azok beérkezését, de fenntartja magénak a jogot, hogy a beérkezett jelentkezést indoklás nélkül elutasítsa. Utóbbira olyan jelentkezéseknél kerül sor, akik nem vásároltak Ügyfélként a tagság előfeltételeként havi előfizetést a havi Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub tudásanyagaihoz.

 1. Otthoni Sminkpraktikák élővideós klub tudásanyagok havi előfizetés, és előfizetés lemondása

A Szolgáltató a szolgáltatás nyújtásáért havonta vagy évente megbízási díjra jogosult, a megrendelő által választott előfizetési csomagnak megfelelően. A megbízási díjat a jelentkező a megrendelés gomb megnyomása után havonta vagy évente tudja bankkártyával előre kifizetni. A Szolgáltató havonta vagy évente előre vonja le az esedékes megbízási díjat a szerződött fizetési szolgáltatón keresztül. A jelentkező kijelenti, hogy a megadott bankkártyaadatok valósak, és a megadott bankkártyával jogszerűen rendelkezik. A Tag az előfizetés lemondását bármikor kezdeményezheti a Fiókom oldalon, illetve felmondási nyilatkozat küldésével a webshop@renatagali.com e-mail címre történő elküldésével. A Szolgáltató a felmondás kezdeményezését, valamint a sikeres felmondás tényét is e-mail üzenetben visszaigazolja. A Tag az előfizetett időszak végéig a szerződésben meghatározott anyagokhoz hozzáfér, ezt követően a hozzáférése visszavonásra kerül.

 1. Kártérítési felelősség kizárása

A Szolgáltató a szerződés teljesítésével összefüggésben bekövetkező károkért való kártérítési felelősségét az irányadó jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárja. Az oktatóanyagokbanban bemutatott (és személyes tanácsadás során szóban átadott) technikák és módszerek kizárólag személyes tapasztalatok átadásának minősülnek. Valamennyi információ kizárólag tájékoztatásul szolgál. A forgalmazó semmilyen körülmények között nem tartozik kártérítési felelősséggel, az olyan károkért (esetleges negatív következményekért, veszteségekért, költségekért) amelyek az oktatóanyagban bemutatottak megvalósítása közben, vagy megvalósításra való törekvése közben keletkezhetnek.
Az Oktatóanyagokban bemutatott 3. fél által forgalmazott termékek vagy szolgáltatások bemutatása kizárólag tájékoztatási célt szolgál, ezek működéséért a forgalmazó felelősséget nem vállal. A forgalmazó nincs kapcsolatban ezen szolgáltatások / termékek gyártóival.

 1. E-bookok, oktatóvideók, oktatások igénybevételét lehetővé tevő utalványok elérhetősége, felhasználása

Az E-bookok a sikeres fizetés megerősítését követően kiküldött e-mailben található link és jelszó birtokában a www.renatagali.com honlap jelszóval védett aloldalon válnak elérhetővé. A Szolgáltató a sikeres vásárlás után kiküldi az E-bookok elérésének tudnivalóit, a Facebook-csoport tagságra vonatkozó tudnivalók társaságában. Az Ügyfél a vásárlással tudomásul veszi, hogy a videókat csak a zárt Facebook-csoporton keresztül érheti el az eBookhoz kapcsolódóan, emiatt utólagos reklamációs igénnyel nem él.

A Sminktanácsadások, Sminkoktatások és az ajándékba szánt Ajándékutalványok esetében a Szolgáltató a sikeres fizetést követő megerősítés után névre szóló Utalványt küld ki az Ügyfeleknek. Ebben olvasható a beváltási időszak (a vásárlás dátumát követő 9 (kilenc) hónap), valamint a bejelentkezéshez lényeges elérhetőségek is.

 1. A Szolgáltató jogai és kötelezettségei az E-bookokhoz és videós oktatóanyagokhoz kapcsolódóan

9.1. A Szolgáltató jogosult időszakosan olyan akciókat tartani, amely általa meghatározott mértékben kedvezményt biztosít a szolgáltatások listaáraiból. Ezen akciók feltételeiről és a kedvezményezettek köréről az akció időtartama alatt köteles a honlapján tájékoztatást nyújtani. Árakciók esetében a Szolgáltató maradéktalanul betartja a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (röviden: webshop rendelet) rendelkezéseit.

9.2. A Szolgáltató arra is jogosult, hogy bizonyos kedvezményeket csak az általa meghatározott Ügyfeleknek, vagy az Ügyfelek meghatározott csoportjának biztosítson. Ezen kedvezményekről a Szolgáltató nem köteles a honlapján felvilágosítást nyújtani.

 1. A Szolgáltató jogai és kötelezettségei a Székhelyen igénybe vehető Sminktanácsadásokhoz, Sminkoktatásokhoz kapcsolódóan

10.1. A Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy az Ügyfél által megrendelt szolgáltatást az általa nyújtható legmagasabb színvonalon biztosítja az Ügyfélnek.

10.2. A Szolgáltató jogosult időszakosan olyan akciókat tartani, amely általa meghatározott mértékben kedvezményt biztosít a szolgáltatások listaáraiból. Ezen akciók feltételeiről és a kedvezményezettek köréről az akció időtartama alatt köteles a honlapján tájékoztatást nyújtani.

10.3. A Szolgáltató arra is jogosult, hogy bizonyos kedvezményeket csak az általa meghatározott Ügyfeleknek, vagy az Ügyfelek meghatározott csoportjának biztosítson. Ezen kedvezményekről a Szolgáltató nem köteles a honlapján felvilágosítást nyújtani.

10.4. A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a mindenkori szolgáltatási díjakat, árakat meghatározza. Minden szolgáltatásra a megrendelése napján, a Szolgáltató honlapján feltüntetett díjszabás az irányadó.

10.5. A Szolgáltató a felek által előzetesen egyeztetett kezdő időpont és a Szerződés tárgyát képező szolgáltatásnak megfelelő befejező időpont közötti időintervallumban köteles a megrendelt szolgáltatás nyújtására. Ezen időintervallumon túlmenően a Szolgáltató kizárólag közös megegyezés alapján, sminktanácsadások esetén 7.000 Ft/óra, páros sminktanácsadás esetén 4.500 Ft/óra, szakmai sminkoktatások esetében 10.000 Ft/óra díjazás ellenében nyújtja a megrendelt szolgáltatást.

 1. Az Ügyfél jogai és kötelezettségei az E-bookokhoz kapcsolódóan

A sikeres fizetést követően az Ügyfél jogosult a Letöltési aloldalon a Szerzői Jogok betartása mellett saját célra letölteni az E-book saját példányát, ahhoz szabadon megtekintheti a videókat a Zárt Facebook-csoportban, részesülhet az ottani tagság előnyeiből.

13. Az Ügyfél jogai és kötelezettségei az Otthoni Sminkpraktikák videós oktatóanyagok kapcsán

A sikeres fizetést követően az Ügyfél jogosult a Szerzői Jogok betartása mellett saját célra hozzáférni az Otthoni Sminkpraktikák videós oktatóanyagához a honlap Videótárján keresztül  – www.renatagali.com/videotar, a vásárlással jogot szerez, hogy csatlakozzon a Videós Oktatóanyag vásárlói számára elérhető zárt Facebook-csoporthoz is.

14. Az Ügyfél jogai és kötelezettségei a Székhelyen igénybe vehető Sminktanácsadásokhoz, Sminkoktatásokhoz kapcsolódóan

14.1. Az Ügyfél vagy az általa megnevezett, a szolgáltatást igénybe vevő személy a befizetett tanfolyamon jogosult részt venni, valamint jogosult a leírt szolgáltatások igénybevételére.

14.2. Az Ügyfél jogosult a tanfolyamon megszerzett információk, tapasztalatok és tudásanyag saját célú felhasználására.

14.3. Az Ügyfél köteles a felek által előzetesen egyeztetett időpontban és helyszínen megjelenni.

14.4. Az Ügyfél a felek által egyeztetett időpont előtti 3. munkanapot megelőzően jogosult a Szolgáltatónál az egyeztetett időpont módosítását kezdeményezni, ebben az esetben az Ügyfél kizárólag a Szolgáltató által meghatározott szabad időpontok közül választhat.

14.5. Az Ügyfél a Szerződés megkötését követően kizárólag egy alkalommal jogosult a felek által egyeztetett időpont módosítását a Szolgáltatónál kezdeményezni, az Ügyfél további időpont módosítási kérelme esetén a Szolgáltató jogosult a Szerződéstől elállni és az Ügyfél a befizetett vételárat elveszíti.

15. A Sminktanácsadások és Sminkoktatsok helye és ideje:

15.1. 1134 Budapest, Taksony utca 7. szám

15.2. Az Ügyfél tudomásul veszi és elfogadja, hogy a tanfolyamok hétköznapokon 9:00, 14:00, 18:00 órai kezdettel indulnak, hétvégén pedig a Szolgáltató által egyedileg meghatározott időpontokban.

16. A megrendelés lépései:

A megrendelés lépései esetenként eltérőek lehetnek, de minden esetben jelen weboldalon keresztül történik.

A felhasználó a megrendelés leadásával elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót, amelyet ide kattintva tekinthet meg.

17. Ajándékutalványok

17.1. Az ajándékutalványt a Szolgáltató akkor bocsátja ki, ha az Ügyfél az általa kiválasztott tanfolyam díjának megfelelő összeget megfizeti a Szolgáltató részére.

17.2. Az ajándékutalványt a kibocsátása időpontjától számított 9 (kilenc) hónapig lehet felhasználni. Az ajándékutalványt birtokosa csak személyes célra használhatja fel, az kereskedelmi célra nem hasznosítható. Az ajándékutalvány nem visszaváltható.

17.3. Az ajándékutalvány beváltására akkor is kiállítástól számított 9 (kilenc) hónap áll rendelkezésre, ha az Ügyfél a már előzetesen egyeztetett időpont módosítását kéri.

17.4. Az Ügyfél tudomásul veszi, hogy amennyiben az ajándékutalvány érvényességének lejártát megelőző 2 héten belül kíván a Szolgáltatóval a szolgáltatás nyújtására időpontot egyeztetni, a Szolgáltató jogosult egyoldalúan meghatározni a szolgáltatás időpontját. Abban az esetben, ha a Szolgáltató a szolgáltatás nyújtására az ajándékutalvány érvényességének lejártát megelőzően időpontot már nem tud biztosítani az Ügyfél számára, az Ügyfél az érvényesség lejártát követő 2 hét szabad időpontjaiból választhat. Az ajándékutalvány beváltására rendelkezésre álló határidőt követő 2 hét időtartamon túlmenően az ajándékutalvány beváltására időpont nem foglalható.

17.5. Az ajándékutalvány elvesztése, megrongálódása, megsemmisülése, ellopása esetén a Szolgáltató az ajándékutalványt nem pótolja. A megsemmisült, megrongálódott ajándékutalványt a Szolgáltató nem cseréli ki, annak alapján vételár visszatérítést nem teljesít.

18. Az Ügyfél és a Szolgáltató kárfelelőssége sminktanácsadások, sminkoktatások esetében

18.1. Az Ügyfél teljes anyagi felelősséget vállal a Szolgáltató eszközeiben, valamint az általa használt termékekben az Ügyfél által okozott mindennemű kárért. A Szolgáltató teljes anyagi felelősséget vállal az Ügyfél eszközeiben, valamint az Ügyfél tulajdonát képező termékekben a Szolgáltató által okozott mindennemű kárért.

19. Szerzői jogok Sminktanácsadások és sminkoktatások esetében

19.1. Az Ügyfél kötelezettséget vállal arra, hogy a segédanyagok, valamint jegyzetek formájában kapott információkat az együttműködés tárgyával össze nem függő módon nem használja fel. Az Ügyfél tudomásul veszi, hogy a tanfolyamon részére átadott segédanyagok a Szolgáltató tulajdonában álló, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerint szerzői jog által védett elemek, melyek felhasználásához minden esetben a Szolgáltató előzetes írásos hozzájárulása szükséges.

19.2. A tanfolyamokról hang-, illetve videó felvételt csak a Szolgáltató készíthet. Amennyiben ilyen felvétel készül, arról az Ügyfelet előre tájékoztatja.

19.3. A tanfolyam és a hozzá tartozó weboldal, Facebook oldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a Szolgáltató engedélyével lehetséges.

19.4. Az Ügyfél beleegyezik, hogy a tanfolyamon elkészült munkáit Szolgáltató nyilvánosan bemutassa, azokat marketing tevékenysége során felhasználja, és ezzel kapcsolatban a Szolgáltató felé semmilyen anyagi követelést nem támaszt.

19.5. A jogosulatlan felhasználás büntető és polgári jogi következményeket von maga után. A Szolgáltató követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

20. Szerzői jogok E-bookok és oktatóvideók esetében

20.2 A Szolgáltató az Elektronikus könyv nem kizárólagos, határozatlan időtartamú, a könyv megvásárlásával a www.renatagali.com webhely Webáruházában elfogadott ÁSZF-ben meghatározottak szerinti használati jogát engedi át, egyebekben fenntart minden jogot.

20.3 A használat kizárólag a megrendelésre vonatkozó szerződésben foglalt jogosultság alapján történhet. Jogszerűtlen a használat, ha az abban, illetve a jelen ÁSZF-ben rögzített jogosultságon túlterjeszkedik.

20.4 A Szolgáltatáshoz csak egy használó jogosult hozzáférni. Használata több terminálon egyidejűleg, több használó közt megosztva nem megengedett.

20.5 A Megrendelő a Szolgáltatást a saját feladatai ellátásához, saját szervezeti keretein belül a jelen ÁSZF-ben foglaltaknak megfelelően használhatja. Az Elektronikus könyvvel vagy bármely saját oktatóvideóval kapcsolatban a Szolgáltató minden egyéb felhasználási, hasznosítási, vagyoni, tulajdon- és publikálási jogot fenntart.

20.6 Az Elektronikus könyvet és az oktatóvideókat tartalmazó Videótár hozzáférést tilos: – harmadik személynek használatba adni, – kölcsönbe, bérbe vagy haszonbérletbe adni, – más egyéb módon továbbhasznosítani, – másolni (kivéve egy biztonsági másolatot a beépített másolásvédelemmel nem rendelkező dokumentumok esetében), egyéb módon sokszorosítani/többszörözni, – oly módon használni, mely mások szellemi tulajdonát vagy jogait sérti.

20.7 Kizárólag a Megrendelő vagy az általa megadott személy minősülhet jogszerű használónak. Beépített másolásvédelemmel rendelkező dokumentumok, jelszóval rendelkező Videótárak és oktatóvideók esetében csak a Megrendelő, vagy az általa megadott személy jogosult a használatra. A felhasználás joga mást nem illet meg.

20.8 Amennyiben a Megrendelő a Szolgáltatást jogosulatlanul használja, sokszorosítja, részben vagy egészben harmadik személynek átengedi, továbbhasznosítja vagy azt bármely, jelen szerződéstől eltérő módon használja, kártérítési kötelezettséggel tartozik.

20.9 Az Elektronikus könyv és a honlapon elérhető valamennyi oktatóvideó a szerzői jog és a nemzetközi jogvédelmi megállapodások, illetve egyéb, a szellemi tulajdonra vonatkozó jogszabályok és szerződések védelme alatt áll.

21. A jogszerű felhasználás az ÁSZF-ben meghatározott Elektronikus könyvre és oktatóvideókra vonatkozik, annak részei nem különíthetők el több számítógépen történő használat céljából.

22. Szerzői jogok, jogellenes felhasználás

22.1 Az Elektronikus könyvek és a weboldalon keresztül megvásárolható / elérhető oktatóvideók egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi vagy nem anyagi formában történő bármilyen felhasználása és minden egyes felhasználás kizárólag a Szerző előzetes és célhoz kötött engedélyével, személyhez fűződő jogainak tiszteletben tartásával történhet.

22.2 A Szerző előzetes írásbeli engedélye és a hozzá kapcsolódó forrásmegjelölés nélkül mind online, mind nyomtatott formában tilos a művek bármely technikai eljárással történő, bármely adathordozóra történő átdolgozása, többszörözése, terjesztése, nyilvánossághoz közvetítése, vagy más módon történő felhasználása.

22.3 A szerzői jogok megsértése, a tartalmakkal való bármely visszaélés vagy a célhoz kötöttség elvét sértő felhasználás esetén a jogsértővel szemben a Szerző fenntartja a jogot, hogy mind polgári jogi, mind büntetőjogi jogkövetkezményeket érvényesítsen.

22.4 Ennek értelmében Elektronikus könyveknél jogellenes felhasználás esetén (70% átfedés az eredeti műhöz képest már átvételnek minősül) a jogsértő fél 40.000 FT+ÁFA/nap/átvett oldal kötbért köteles fizetni a Szerző részére. A jogsértő magatartást tanúsító személyt jelen nyilatkozat el nem olvasása nem mentesíti a kötbér megfizetése alól.

22.5 A Megrendelő a könyvek részének vagy egészének felhasználása esetén köteles a Szerző írásbeli engedélyének beszerzésére, a szerzői jog ellenértékének megfizetésére, és/vagy a felhasználás során a Szerző nevének, és a forrás mű címének feltüntetésére.

22.6 Ezek értelmében a www.renatagali.com oldal Webshopján keresztül megvásárolható oktatóvideók jogellenes felhasználás esetén  a jogsértő fél 5.000 FT+ÁFA/nap/átvett másodperc kötbért köteles fizetni a Szerző részére. A jogsértő magatartást tanúsító személyt jelen nyilatkozat el nem olvasása nem mentesíti a kötbér megfizetése alól.

22.7 A Megrendelő a könyvek részének vagy egészének felhasználása esetén köteles a Szerző írásbeli engedélyének beszerzésére, a szerzői jog ellenértékének megfizetésére, és/vagy a felhasználás során a Szerző nevének, és a forrás mű címének feltüntetésére.

22.8 Amennyiben a békés megegyezés feltételei nem valósulnak meg, a Szerző a jogsértővel szemben polgárjogi és büntetőjogi eljárást kezdeményezhet.

22.9 A szerzői jogi törvény 2019.12.31-től hatályos rendelkezései: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99900076.TV&timeshift=20191231

23. Jogfenntartás

23.1 A Szolgáltató fenntartja a jogot az Elektronikus könyv bárminemű módosítására.

23.2 A Szolgáltató fenntartja a Szolgáltatás ármódosításának jogát.

24. Árak

A Webáruházban közzétett árak bruttó árak, áfát nem tartalmaznak, alanyi adómentesek.

25. Lehetséges fizetési módok

Bankkártyás fizetés a Barion rendszerén keresztül. (További információ IDEkattintva) A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adataid hozzám nem jutnak el. (részletes tájékoztató IDE kattintva)

A “Barion Payment Zrt.” fog szerepelni a számlakivonatokon.

26.Szavatosság és garancia

A termékek esetében az eladó webáruház felelősséget vállal, hogy a termékek egyes oldalin feltüntetett paramétereknek a termékek megfelelnek, és a webáruház tulajdonosának és üzemeltetőjének tudomása nincs a termékek esetleges rejtett hibájáról.

A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy a honlapon megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A nyilvánvalóan téves, rendszerhibából származó 0 vagy 1 Ft-os ár nem minősül ajánlattételre való felhívásnak. Kivételt képeznek ez alól az akciók keretében meghirdetett ajándéktermékek. A termékek mellett feltüntetett képek illusztrációk, minden esetben a termékleírás tartalmazza a termék jellemzőit. Az esetlegesen előforduló hibákért az üzemeltető felelősségére a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadók.

Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

Személyes bejelentés
A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgálta
tónál (Szolgáltató címe). Ekkor az Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:
– a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját, – a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
– a kifogás rendezésének módját.
Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti.
A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.2. Írásban történő bejelentés
A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (Szolgáltató címe) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (Szolgáltató email címe ).
Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: – a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját,
– a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et egyoldalúan módosítsa. Az új ÁSZF hatályba lépését megelőzően 10 nappal tájékoztatja az oldal látogatóit.

27. Rendes felmondás

A Szerződő Felek bármelyike – jelen szerződés 4.2 pontba foglalt rendelkezésekkel összhangban – a szerződés megkötését követő 14. nap után azt bármikor felmondhatja azzal, hogy a felmondási idő utolsó napja az utolsó megbízási díj levonását követő harmincadik napra esik.

28. Rendkívüli felmondás

A Szerződő Felek a jelen szerződést a másik félhez intézett egyoldalú jognyilatkozattal, azonnali hatállyal abban az esetben mondhatják fel, ha a másik fél a jelen szerződésből eredő lényeges kötelezettségét ismételten vagy súlyosan megszegi.

29. Elállási jog előfizetés esetében

A fogyasztó csak akkor érvényesítheti 14 napon belül az elállási jogát, amennyiben az előfizetés megtekintéséhez szükséges jelszót még nem állította be / még nem használta. A hozzáférés jelszava nélkül a tananyagok, amelyeket az adott előfizetés tartalmaz nem tekinthetőek meg. Amennyiben a jelszót beállította /használta, úgy hozzáférhetett a tananyagokhoz, így az elállásra nem jogosult.

30. Elállási jog digitális tartalmak / termékek / szolgáltatások esetében (sminkes Ebook és Sminkes oktatóvideó sorozat)

A megrendelt termék nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalomnak minősül, melynek megrendelése esetén a vásárló nem gyakorolhatja elállási jogát. Lásd: 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 14/m: “A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.” A megrendelésekre az internetes vásárlások általános szabályai vonatkoznak. A forgalmazó nem kínál pénz visszatérítési opciót. Amennyiben a termék hozzáférési linkje kiküldésre került,nincs lehetősége elállni a szerződéstől és visszakérnie a befizetett összeget, mert a termék ebben az esetben már általa hozzáférhetővé vált. A forgalmazó általános számítógép használat és kezelési kérdésekben nem nyújt ügyfélszolgálati segítséget. Ezen kívül az előfizető választása szerint, bármilyen tartalmat megjeleníthet a weboldalán, amennyiben az nem ütközik jogszabályi feltételekbe és nem sérti jelent ÁSZF feltételeit.

31. Jótállás
Üzemeltető nem forgalmaz a kötelező jótállás körbe tartozó tartós fogyasztási cikket így nem jótállásra köteles.

32. Kellékszavatosság
A forgalmazott videós oktatóanyagok, valamint az Ebook oktatóvideói online nézhetőek. Ha az üzemeltető hibájából nem lehetséges a lejátszás, üzemeltető szavatol, hogy a problémát elhárítja és a tartalmakat hozzáférhetővé teszi. A forgalmazott ebook saját eszközön offline megtekinthető a termékleírásban megjelölt operációs rendszerek, böngészők és programok esetében. Amennyiben a Szolgáltató hibájából nem lehetséges a lejátszás, a Szolgáltató szavatol, hogy problémákat elhárítja és a tartalmakat hozzáférhetővé teszi. A Szolgáltató nem vállal felelősséget az eBook működéséért a tesztelt rendszerek, programok korábbi (régebbi) verziói esetében.

33. Termékszavatosság
A forgalmazott videós oktatóanyagok, valamint az Ebook oktatóvideói online nézhetőek. Ha az üzemeltető hibájából nem lehetséges a lejátszás, üzemeltető szavatol, hogy a problémát elhárítja és a tartalmakat hozzáférhetővé teszi. A forgalmazott ebook saját eszközön offline megtekinthető a termékleírásban megjelölt operációs rendszerek, böngészők és programok esetében. Amennyiben a Szolgáltató hibájából nem lehetséges a lejátszás, a Szolgáltató szavatol, hogy problémákat elhárítja és a tartalmakat hozzáférhetővé teszi. A Szolgáltató nem vállal felelősséget az eBook működéséért a tesztelt rendszerek, programok korábbi (régebbi) verziói esetében.

30. Záró rendelkezések

30.1. Az ÁSZF hatálybalépésének napja: 2017. július 1.

30.2. Az ÁSZF bármely rendelkezésének esetleges érvénytelensége az ÁSZF többi részének érvényességét nem érinti.

30.3. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.

Kelt. Budapest. 2022.05.28

Gali Renáta E.V.