Barion Pixel

Sminkoktatás

Praktikus sminktudás

Nőies elegancia,
amit a vendégek keresnek:

Gyakorlatorientált sminkoktatás kezdő sminkeseknek, kozmetikusoknak

Átlagemberekre, hordható, elegáns, jó sminkeket készíteni. Ez kozmetikusként vagy épp sminkesként nagyon fontos célkitűzés. Ez a pénzzé tehető tudás azonban sokszor háttérbe szorul a nagy sminktanfolyamokon. Hiszen ez ott mindössze egy átfogó tudásanyag picike szeletét képzi. A valós tapasztalat azonban az, hogy az elegáns sminkkészítés ismerete igenis megtérül a kezdő sminkesnek, kozmetikusnak. A legtöbb vendégünk ugyanis nem kér nagy látványsminket, nem rendelkezik ideális arányokkal. Ráadásul nemcsak az elegancia időtlen, a vendégkör is az, akik hajlandóak a stílusos megjelenésért akár drágább szolgáltatást is megvásárolni.

Ezért a sminkkészítéshez szükség lesz az arc- és szemformáknak megfelelő speciális korrekciós rutinra is. Ezek érthető, átlátható elsajátításáról, begyakorlásáról szólnak sminkes oktatásaim. Nem profi sminkesképzés, célzott kiegészítő oktatás a hús-vér nőkre hangolt szalonmunkákhoz. Kiegészítve mindez a vendégkezelés gyakorlati kommunikációs tudnivalóival.

Az oktatások

A megszerezhető tudásról & a jelentkezésről

Az oktatásaim között választható egy 15 alkalmas nagy szakmai képzés, ahol az alapoktól foglalkozunk elméleti tudnivalókkal, arc- és szemformák korrekciójával valamint a sminkek gyakorlati készítésével. Amennyiben az alapok nem hiányoznak választhatod kisebb, kimondottan Esküvői Sminkkészítésről szóló 5 alkalmas oktatásomat is. Illetve lehetőséged van egyéni órákra is beiratkozni hozzám. A nagy, 15 alkalmas oktatásom végezhető egyénileg is, illetve becsatlakozhatsz az előre meghirdetett 2 fős csoportok egyikébe is. A kisebb oktatások csak egyénileg végezhetőek. Időszakosan tematikus Workshopokat is tartok (alkalmi smink, esküvői smink, érett bőr sminkelése), erről mindig írok a Facebookon és az Instagramon. A képzéseim mindegyikéről hivatalos felnőttképzési helyként tanúsítványt állítok ki – nyilvántartási szám: B/2020/007195

További részletek a folytatásban.

Gördíts le a részletekért!

Miben egyedi?

Miért igényel speciális tudást az elegáns sminkek személyre szabott készítése?

Míg a sminkmodellek tökéletes arányokkal rendelkeznek, hús-vér vendégeinknél vagy igazodsz szemformájuk speciális igényeihez, vagy veszélybe kerülhet az összhatás. Hiszen, ami az egyik szemformánál javít a megjelenésen, egy másik esetben pont ronthat az arányokon. Mindez fokozottan igaz hangsúlyosabb sminkeknél. Ráadásul a mindennapi munkánál ezt egy olyan sminktípus esetében kell változatosan megoldanod, amit az átfogó sminkes képzések sokszor csak érintenek: ezek az elegáns, letisztult sminkek. Az iskola elvégzése után hiába jó valaki a nagy látvány- vagy divatsminkek terén, a hétköznapokban kevés vendég kéri majd ezeket. Ezen a téren hiánypótlóak oktatásaim. Nálam azokat a bevett fogásokat lesheted el, azt a tudásanyagot szerezheted meg, amelyekkel személyre szabhatod a sminkeket, így egy hétköznapi vendég is örülni fog annak, amit viszontlát a tükörben. Legyen szó nappali, alkalmi megjelenésről vagy épp esküvői sminkről.

FONTOS: még egyszer, ez nem profi sminkes képzés. Akkor szól neked, ha kezdő sminkesként, kozmetikusként szeretnél sminkelni a szalonmunka mellett, helytállnál egy-egy kismamafotózáson vagy business fotózás, portréfotózás során, menyasszonyokat sminkelnél. Vagy épp tökéletesítenéd akár sminkesként is, hogy miként tudsz elegáns nappali, alkalmi sminkeket készíteni a vendégeidnek. Az órák menete ehhez alkalmazkodik, csak arról tanulunk, ami ehhez lényeges. A látvány-, verseny- és divatsminkek terén ma több kiváló szakembernél, trénernél vehetsz hasonlóképpen különórákat, specializált oktatásokat. Amennyiben ilyesmit keresel, hozzájuk érdemes beiratkoznod.

Ezt keresed?

Hogyan áll össze
egy sminkoktatás?

A nagy képzés

A 15 alkalmas Nagy Szakmai Képzés elméleti témái

Eszköz & Anyagismeret 3 órában

Bevált anyagok, szakmai tippek és minden tudnivaló, ami a saját sminkes eszköztár felépítéséhez kell

Face chart ismeretek 4+2 órában

Az elegáns smink alapvetése a szép satírozás. A tudnivalók alapjaiba Lencsés Dóra vezet be saját tervezésű face chartjai segítségével.

Színelmélet 3 óra

A szép smink harmóniában van a vendéged színeivel. Itt lépésről-lépésre végigvesszük a tudnivalókat a sminkkészítés szempontjából.

Szemformák 4 óra

Az elegáns sminkhez a szép satírozás technikáját tudnod kell hogyan módosítsd az egyes szemformák igényei mentén. Erről szólnak ezek a face chart alapú óráim.

A 15 alkalmas Nagy Szakmai Képzés gyakorlati része modellen

Alapozás és natúr smink 3 óra

Nincs egységes hatású smink jó alapozás nélkül. Ehhez vezetlek be a választás és anyaghasználat fortélyaiba, illetve megnézzük mindezt a no-makeup makeup tükrében.

Nappali smink 3 óra

Ezen a gyakorlati alkalmon bevezetlek az arc- és szemformához igazított letisztult nappali smink készítésének tudnivalóiba az alapoktól.

Színátmenetes alkalmi smink 3 óra

A vendégek döntő többsége ezt a sminktípust keresi a mindennapokban, ennek helyes, elegáns készítéséhez kapsz meg minden tudást ezen az oktatáson.

Gyakorlás 3+3 óra

Ahhoz, hogy minden rögzüljön 2 külön gyakorló alkalmat iktatunk be. A cél, hogy eljuss a sminkek magabiztos készítéséig.

Füstös smink 3 óra

Az örök klasszikus, ami sosem megy kis a divatból, valamint ideális fotózásokra is. Ennek készítésén vezetlek végig.

Tusvonalas piros szájas smink 3 óra

Egy időtálló, látványos, mégis elegáns megjelenés, amivel a precíz vonalvezetés technikáit is maradéktalanul elsajátíthatod.

Érett bőr sminkelése 3 óra

Az idő előrehaladtával változik a bőrkép, ehhez alkalmazkodnia kell a sminkelési technikának is - azt vesszük végig, hogy mire kell ügyelned az elégedettséghez.

Menyasszonyi smink 4 óra

A menyasszonyi smink ugyan bármilyen lehet, de igazodnia kell a menyasszony személyiségéhez. Végigvesszük az ehhez szükséges praktikákat és a sikerhez szükséges tartós sminkanyagokat.

Sminkátalakítások a portfólióépítés gyakorlata 4 óra

Legyen szó fotózásról vagy a saját porfóliód építéséről tudnod kell hogyan készíts kevés idő alatt eltérő hatású, látványos sminkeket. Ehhez adok meg minden tudnivalót.

Pluszban választható képzés: Portfólióépítő nap fotózással

Ahhoz, hogy olyan vendégköröd legyen, amire vágyasz, az embereknek látniuk kell milyen sminkeket készítesz, milyen stílusban dolgozol a sminkek terén. Kellő rutin nélkül a nulláról egy portfóliófotózást megszervezni költséges és időrabló kísérletezés a legtöbbször. Ehelyett kínálunk egyszerű megoldást számodra egy tematikus nappal, ahol profi fotós, fodrász és a sminkek terén én segítem a munkád. 1 alapsmink és annak 2 átalakítása készül el, ezekről 2-2, összesen tehát 6 fotóval zárva a napot az induláshoz.

Kisebb képzések

Az Esküvői Smink Képzés 5 sminkkel 16 órában

Natúr menyasszonyi smink 4 órában

A képzés elején a sminkkészítést megelőzően 500+ esküvői smink tapasztalatával a hátam mögött foglalok össze számodra mindent, amit erről a területről tudni érdemes. Az előadást követően egy natúr menyasszonyi smink készítésébe vezetlek be modell segítségével.

Középerős, színátmenetes menyasszonyi smink 3 órában

A gyakorlat azt mutatja, hogy a menyasszonyok többsége ezt a sminktípust keresi az esküvőjére. Az oktatáson ennek készítését, anyaghasználatát, bevált trükkjeit osztom meg veled.

Füstös menyasszonyi smink 3 óra

Az örök klasszikus esküvőre hangolt változata, ideális választás a hangsúlyosabb sminkeket kedvelő menyasszonyok számára.

Tusvonalas, élénk szájas menyasszonyi smink 3 óra

Azokra a menyasszonyokra is gondolni kell, akik szeretnének dívás, drámaibb hatást az esküvőjükre. Ehhez kapcsolódóan kitérünk nemcsak a sminkkészítésre, de az ahhoz lényeges precíz vonalvezetés és ajakfestés tudnivalóira is.

Örömanya smink 3 óra

Egy esküvőn kiszállás és napidíj esetén kikerülhetetlen az örömanyák sminkelése, ami speciális tudást igényel a sminkestől. Erről szól ez az alkalom.

Magánórák

Menyasszonyi sminkkészítés 4 óra

Színátmenetes alkalmi smink készítése 3 óra

Tusvonalas piros szájas smink 3 óra

Érett bőr sminkelése 4 óra

Szemformák 4+3 óra

A szemformák képzés magánóraként 2 alkalmat ölel fel. Az első 4 órában az elméletre térünk ki - face charton rajzoljuk be az egyes szemformák helyes sminkelésmódját. Speciális csomag résztvevőként: face chart lapokat tartalmazó gyakorlócsomag, plusz videós anyag a Videótárban a szemformákról. Ezt követi a gyakorlat egy választott szemformán.

Sminkátalakítások: a portfólióépítés gyakorlata 6 óra

Átvesszük a portfólióépítés tudnivalóit, illetve megosztom veled a szempontokat, amikkel egyik sminket gyorsan tudod átalakítani a másikba egy fotózáson. FONTOS: ez nem a fotózással egybekötött képzési alkalom!

Workshopok

Menyasszonyi Workshop

Előadás majd kiscsoportos gyakorlás az esküvői sminkek világában, ami a kész sminkek befotózásával zárul. Előadás maximum 6 fő, Workshop maximum 3 fő - a dátumok előre lesznek meghirdetve, figyeld a Weblapot, Facbookot, Instagramot!

Érett bőr sminkelése Workshop

Előadás majd kiscsoportos gyakorlás az érett bőr sminkelésének világában, ami a kész sminkek befotózásával zárul. . Előadás maximum 6 fő, Workshop maximum 3 fő - a dátumok előre lesznek meghirdetve, figyeld a Weblapot, Facbookot, Instagramot!

Szemformák sminkelése Workshop

Face chartos rajzolás, elméleti tudnivalók átbeszélése, majd délután bemutató modellen és kiscsoportos gyakorlás. Előadás maximum 4 fő, Workshop maximum 2-4 fő - a dátumok előre lesznek meghirdetve, figyeld a Weblapot, Facbookot, Instagramot!

Sminkátalakítások Workshop

Előadás egymásba átalakítható sminkekről, majd kiscsoportos workshop, ami a kész sminkek befotózásával zárul. Előadás maximum 6 fő, Workshop maximum 2 fő - a dátumok előre lesznek meghirdetve, figyeld a Weblapot, Facbookot, Instagramot!

Az áraimról

Saját munkáim és stúdióm

Oktatási árlistám

15 alkalmas, 48 órás Nagy Szakmai Sminkes képzés

Egyénileg 620.000 Ft-

Részletfizetés lehetséges.
Az ár a modelldíjat NEM tartalmazza!
Tartalmazza: a face chartokat, gyakorlólapokat, szemformák videót.
Ajándék esküvői sminkes és portfólió építő szakmai videókkal!

------------------------------

2 fős csoportban 468.000 Ft / fő

Részletfizetés lehetséges.
Az ár a modelldíjat NEM tartalmazza!
Tartalmazza: a face chartokat, gyakorlólapokat, szemformák videót.
Ajándék esküvői sminkes és portfólió építő szakmai videókkal!

Portfólióépítő nap fotózással 8 órában, 6 képpel

Egyénileg 280.000 Ft-

Az ár a modelldíjat tartalmazza!
Tartalmaz: 2 modellt, mindegyiken 1 sminket és annak 2 átalakítását, a fodrász egésznapos díját, profi fotót és retust, valamint azt, hogy én felügyelem a sminkek szakmai készítését. A naphoz jár egy Werk videó anyag és ajándékba a Portfólióépítés videóm a videótárból.

------------------------------

2 fős csoportban 185.000 Ft/fő

Az ár a modelldíjat tartalmazza!
Tartalmaz: 2 modellt, mindegyiken 1 sminket és annak 2 átalakítását, a fodrász egésznapos díját, profi fotót és retust, valamint azt, hogy én felügyelem a sminkek szakmai készítését. A naphoz jár egy Werk videó anyag és ajándékba a Portfólióépítés videóm a videótárból.

Esküvői Smink Képzés 5 sminkkel 16 órában

232.000 Ft-

Az árak a modelldíjat NEM tartalmazzák!
Ajándék: az esküvői sminkek készítését bemutató szakmai oktató videóm.

Magánórák

3 óra 49.500 Ft // 4 óra 66.000 Ft // Szemformák 147.000 Ft

Az árak a modelldíjat NEM tartalmazzák!

Workshopok árai

Menyasszonyi és Érettbőr Workshopok

Csak bemutató 25.000 Ft / fő Teljes nap: 95.000 Ft / fő

------------------------------

Sminkátalakítások Workshop

Csak bemutató 25.000 Ft / fő Teljes nap: 150.000 Ft / fő

------------------------------

Szemformák sminkelése Workshop

Első rész (elmélet, rajzolás) 60.000 Ft / fő Teljes nap: 95.000 Ft / fő

Hol található a stúdióm?

Budapesten, a XIII. kerültben, nem messze a Lehel tértől: Taksony utca 7.

Tetszik, amit látsz?
Jelentkezz!

Ha szeretnél a mindennapi, hús-vér vendégeknek ideális elegáns sminkek készítéséről tanulni a szem- és arcformák tükrében, kitanulnád a legfontosabb vendégkezelési- és kommunikációs trükköket, végül pedig szép fotókat is szeretnél a legjobb munkádról, jelentkezz!

Rólam
Mondták

Egy döntés előtt mindig jó, ha elérhető az egyik legősibb segítségforma egy témában: mások kikérhető, megfogadható véleménye, tanácsa. Az interneten böngészve ezt bonyolult megvalósítani szemtől-szemben, de van egy majdnem ugyanolyan jó megoldási javaslatom. Olvasd át, miként vélekedtek azok, akiknek sminket készítettem, nálam tanulták meg a sminkelés fogásait!

Ezen a honlapon CSAK valós értékelőket és értékeléseket látsz!

A honlapomon, webshopomban, közösségi média oldalaimon csak valós személyektől vásárlóktól vagy volt tanulóktól származó értékelésekkel találkozhatsz. A honlapon ugyanis csak regisztráció után helyezhetőek el értékelések, így ellenőrizni tudjuk, hogy ez valóban így legyen. A közösségi média oldalakon pedig a neveket összevetjük a korábbi tanulói megkeresésekkel, vásárlásokkal. Mindezt természetesen az mindig az Adatvédelmi tájékoztatómnak megfelelően végzem. – Gali Renáta sminkes

Rólam,
sminkesként

Gali Renáta vagyok, sminkes

Egy szép smink több mint az alapozód, festékeid, rúzsod és szempillaspirálod összessége. Fontos alkalmakkor megjelenésed ékköve, vagy ha épp arra van szükséged, páncél a munkahelyeden, szakmai életedben. Mindehhez persze ismerni kell a technikákat és fogásokat, amiktől az összhatás harmonikussá válik, hiszen ezek nélkül nincs elegáns smink, csak festett hatás.

Ez elsőre egyszerűnek tűnhet, viszont ha hivatásként tekintesz rá, képes életre szóló feladatot adni. Sminkesként, sminktanácsadásaimon oktatóként ezzel foglalkozom: segítek észrevenni, kihangsúlyozni saját szépséged, hogy ezáltal magabiztosabban teljen minden nap. Munkámat 2010-ben kezdtem: a MASK Sminkiskolában Kristóf Ilus vezetésével sajátítottam el a szakma fogásait, amelyeket azután Réti Dóra, Márki Bernadett, majd Bácskai Emese segítségével bővítettem, tökéletesítettem tovább.

Szép smink = természetesség, elegancia, saját stílus

Nem árulok zsákbamacskát: sminkesként, nőként nekem a nyugatias elegancia áll közel a szívemhez. Ahol a smink természetes hatást kelt, mert önmagunk maradunk benne. Majd ezt ötletes kiegészítőkkel, de intelligensen varázsoljuk izgalmassá. Ne legyen se túl sok, se túl kevés, legyen eredeti, hogy megragadjuk a figyelmet.

Tetszik, amit látsz?
Jelentkezz!

Ha szeretnél a mindennapi, hús-vér vendégeknek ideális elegáns sminkek készítéséről tanulni a szem- és arcformák tükrében, kitanulnád a legfontosabb vendégkezelési- és kommunikációs trükköket, végül pedig szép fotókat is szeretnél a legjobb munkádról, jelentkezz!