Barion Pixel

Üzleti megjelenés: a smink férfiaknak is kell, és nem a régi iskola szerint!

Évekkel ezelőtt egyértelmű volt, hogy tévéforgatásokhoz, videós anyagokhoz vastag alapozás, akár rúzzsal élénkített ajkak kellettek a férfi üzletembereknek is. Kisebb volt ugyanis a kamerák érzékenysége, több sminket, egyenletesebb bőrképet igényelt. Ráadásul, az akkori sminkanyagok finomsága is elmaradt az újgenerációétól. Ma ezekkel leheletvékony rétegekben teljesül még a 4K minden álma is. Az egyre komolyabb HD felbontások mellett így ma legalább akkora hiba egy férfi vezetőtől, ha nem sminkeltet, mintha azt a régi iskola elvei szerint teszi. A gyakori hibákról mesélek a business sminkek terén, plusz arról, hogyan lehet ezeket elkerülni.

Reklámfotókon és filmen az érzékenységgel mindig csak a gond van 🙂

Az üzleti életben a sminknek alkalmazkodnia kell a technológiák változásához, és ma egy 4K-s kamerával dolgozva teljesen más problémákat kell orvosolni, mint évekkel ezelőtt, ahogy az igények is teljesen mások.

Egy alacsonyabb felbontású képen a sminkkel akkor volt természetes a hatás, ha vastagon, több rétegben dolgoztunk, esetleg élénkítettük a szájat is rúzzsal. Ennyit levett ugyanis a fényképezőgép vagy kamera a látvány élénkségéből.

Az, hogy ne készüljön komolyabb reklámfotóra vagy filmre smink, már ekkor is rossz ötlet volt, mert az objektív minden bőrhibát, egyenetlenséget, izzadtságcseppet kíméletlenül felnagyít. Ezek a problémák az ultra HD, 4K korában csak tovább fokozódtak mindkét esetben. Ha valaki nem szeretné, hogy a fotókon komoly üzleti hangulat helyett a velencei karnevál (hófehér arc, piros száj, helló, XIV. Lajos!), vagy egy régi tévéhíradó pártrendezvényének hangulata (csillogó halánték, beesett szem) köszöntse, nem szabad „se alá, se fölé lőni” smink terén.

Milyen termékeket használjunk 2023-ban?

Ma már elérhetőek a HD felvételekhez optimálisan használható HD alapozók és HD púderek illetve akár ezek 4K-ra optimalizált társai is, ezek ideálisak ilyen munkákhoz. A pigmentjeik, szemcséik rendkívül aprók, így bár fednek és fixálnak, az természetes marad a nagyfelbontású képeken és videókon is.

Lehet, hogy a lakossági márkák szépek és jó minőségűek, de textúrájuk nem megfelelő erre a célra. Olyan termékre van szükségünk, ami a nagy felbontású kameraképen is szépen idomul a bőrbe, és a púder szemcséi nem ülnek meg a mimikai ráncokban sem. Használj például Kryolan HD termékeket ilyen célra!

A Kryolan palettája 1-2 éve bővült például a Digital Complexion termékekkel. Ezek között minden ott lesz a hibátlan munkavégzéshez, korrektorok, alapozók, púder, megfelelően széles színskálából, aminél ez lényeges.

A termékek között kiemelkedően hasznosak a Neutralizer sorozat darabjai, ezek színes korrektorok, amikkel célzottan orvosolhatod a színes bőrhibákat. Ahogy a nevük mutatja, kiütik az adott elszíneződést a bőrképben.

A Kryolan Digital Complexion alapozók finomsága éveket tud fiatalítani az arcon a kamerában. Fotók: Kaszás Gergely www.gergelykaszas.hu

A szériában találsz HD felbontásra tervezett korrektorokat is.

A Kryolan púderek finomsága megfelel még a 4K projekteknek is.

Minek problémázni, majd a fotós „lefotosoppolja”? Megfelelő smink nélkül nem tudja, vagy csak drágán!

A fotók javításához a fotós olyan felületet keres az arcon, ahol megfelelő, egységes a bőrkép. Ebből vett mintával javítja ki az esetleges hibákat a képen. Amennyiben nincs smink, vagy az üzleti smink rossz minőségű, ezt csak lassú, kínkeserves munkával tudja megtenni. Ami időben és munkadíjban jócskán megmutatkozik majd. Egyszerűbb megfelelő szakemberrel jó üzleti sminket készíttetni, hiszen így minden elkészül a sminknél forgatáshoz ideális minőségben.

Mi alapján mondom mindezt?

Hosszú évek óta dolgozom együtt multikkal, nagyvállalatokkal, ügynökségekkel és ismert személyiségekkel ilyen munkákon.

Sminkeltem már többször az AbbVie-nek, az Unilevernek, dolgozom a Brandfizz ügynökségnek, sokat dolgoztunk együtt a SmartFilmmel, járok könyvfotózásokra a BOOOK kiadóhoz. Az ismert emberek kategóriájában pedig készítettem már sminket Fenyvesi Zoltánra, Kepes Andrásra, Koltai Róbertre, de számos zenészre, énekesre is. A sort pedig a tévécsatornák forgatásaira készített sminkek tömege is kiegészíti.

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

További praktikus tippek az otthoni sminkeléshez? Válaszd e-bookomat, 178 oldal + 18 videó!

Részletek és rendelés itt!

Kényelmes otthoni tanulás az alapoktól részletes sminkes oktatóvideókkal?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük