Barion Pixel

Beauty blender, az őrületen túl: hülyeség vagy klassz eszköz alapozáshoz?

Javában dúl az interneten a beauty blender őrület, egymás után jelennek meg a vicces vagy épp kínos videók a kis, alapozáshoz, korrektorozáshoz kitalált szivacs újragondolásáról. Amikor valamit ennyire felfújnak a közösségi-médiában, sokan egyből távolságtartóak lesznek, mert „gáz”, meg „biztosan hülyeség”. Azonban az igazság az, hogy a kis szivacsos eszközben sokkal több praktikum van annál, hogy ennyivel bevégezze a küldetését. A mostani posztban arról olvashatsz, hogy mire jó, hogyan célszerű használni és tisztítani.

A beauty blender egy sminkszivacs, amit azért találtak ki, hogy megkönnyítse az alapozó és a korrektor felvitelét bárkinek. Eredeti változatát Rea Ann Silva sminkes jegyzi, aki 2003-ban dobta piacra vakítóan pink találmányát.

A blender bezsebelte az Allure Best of Beauty díját, a New York Times is foglalkozott az eszközzel, sikere így gyors és elsöprő lett. Azóta megannyi gyártó lemásolta a koncepciót, számtalan színeben és formában találkozhatunk ezekkel a szivacsokkal: akadnak csapott véggel vagy épp behúzott középpel készített változatok is.

A népszerűséggel párhuzamosan lassan elharapódzott az őrület is: különböző felhasználók mosogatószivaccsal, zoknival, szilikonos melltartóbetéttel, tamponnal és tudja az ég mivel nem kísérleteztek „blenderként” a videóikban, amivel ugyanazt a hatást szerették volna elérni, mint a szivaccsal.

Hogy miért?

Ki tudja, de ha kínozni szeretnéd magad a képtelenebbnél képtelenebb megoldásokkal, itt találsz róluk egy gyűjteményt.

Ettől függetlenül annyi biztos, hogy az alapozásnál a szivacs az aktuális trend.

De tényleg jó eszköz a blender, ha szép, egységes alapot szeretnél a sminkednek?

Ha szereted sminkelni magad, az alapozás jelentőségét nem tudod túlbecsülni. Hiszen homogén, szép alap nélkül nincs smink, ami hibátlanul mutatna (ezért szoktam én is több órát szánni egy-egy tanácsadáson a technikák és eszközök átbeszélésére).

Az alap kialakításához, ha a tényeket nézzük, hisztériától függetlenül jó eszköz a szivacs.

Egy fontos megkötés van a használatával kapcsolatban: leginkább csak otthoni felhasználásra válaszd, önmagad sminkeléséhez!

Miért?

Mert kozmetikusként, sminkesként szinte lehetetlen küldetés kifertőtleníteni két vendég között, koszos eszközzel pedig szentségtörés a vendéged arcához nyúlni! Persze erre megoldás lehet, ha sok blendered van és tudod cserélgetni.

Önmagad sminkeléséhez viszont megkötések nélkül ajánlom, rengeteg tanulómnak kézre állt, könnyű a használata. Ráadásul, még az anyagot sem pazarolja, ha helyesen használod.

Hogyan alapozz beauty belenderrel?

A szivacsot használat előtt nedvesítsd be, így az megszívja magát, megdagad, amivel csökkentheted az anyaghasználatot. Lényeges, hogy a vízbemerítés után nyomkodd ki a szivacsodat, csuromvizes eszközzel ugyanis nem tudsz majd dolgozni.

Apró, paskolgató mozdulatokkal dolgozd el segítségével az alapozódat (a húzás és a pontozás között félúton), a hegyes része a szemkörnyék nehezen elérhető részeinek eléréséhez ideális. Akkor dolgoztál jól, ha az alapozód homogén, egységes textúrát ad az arcodnak, nem üt el annak tónusától.

A megfelelő alapozó kiválasztásához itt olvashatsz tőlem egy útmutatót.

Mivel tisztíthatod ki használat után?

Más sminkeszközök tisztításához használt szappan vagy sampon tökéletes a tisztán tartásához. Öblítsd át tiszta vízben, hagyd megszáradni, más teendőd nincs.

Akkor ideje lecserélni az ecseteidet?

Szó sincs róla! A szivacs csak egy lehetőség az eszközök közül, amit alapozáshoz választhatsz. Mind különbözőek vagyunk, így mindenkinek más és más lesz az, ami kézre áll sminkeléskor. Emiatt szoktam az órákon is a szivacs mellett egy nagyobb körecsetet és egy lapos alapozó ecsetet is kipróbáltatni a tanulóimmal: azt kell választani, ami neked megfelelő.

Amúgy, ha végigkérdeznél 10 profi sminkest, körülbelül 7 teljesen eltérő megoldást kapnál az eszközöket / termékeket illetően, amikkel szívük szerint megoldanák az alapozást. Mégis, végül mindegyikük ugyanolyan szép, hibátlan alapot vinne fel.

Neked is ezt kell tenned: megtalálni a saját utad az alapozáshoz. Ha épp úgy van, akkor a szivaccsal.

Nem azért, mert trendi és nem azért nem, mert trendi. Hanem azért, mert ha az jó, akkor az jó. 😉

A fotókat Déber Gábor esküvőfotós készítette

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük