Barion Pixel

Szemceruzák, amiket fültisztító pálcika nélkül satírozhatsz

Mivel a mindennapokban is szívügyem a környezettudatosság, így a munkámban, a sminkek készítésénél is igyekszem olyan megoldásokat alkalmazni, amikkel csökkenthető a keletkező hulladék. Tudom, hogy ez másoknak is fontos, hiszen a sminktanácsadásokon is állandóan visszatérő kérdést jelent néhány eszköz helyettesítése. Ezek közül az egyik dobogós a fültisztító pálcika, amit nagy mennyiségben használunk például a szemceruza satírozásához. Jó hír, hogy ha saját magad otthoni sminkeléséről beszélünk, van mivel helyettesíteni. Ezek a szivacsos végű szemceruzák! A mostani sminktipp videóban röviden ezek közül mutatok be két jól használható darabot!

Sminkkészítés kozmetikusként, sminkesként: miért fültisztító pálcikákat használunk és van-e kiskapu?

Otthoni használatra könnyebb helyettesíteni a fültisztító pálcikát, mint munkához. Egész egyszerűen azért, mert ez a leghigiénikusabb és ezt tudom mindenkire úgy alkalmazni, hogy ne irritálja a szemét. Amit ettől függetlenül még így is meg tudsz tenni a környezetért: a Lidl-ben például beszerezhetsz műanyagmentes fültisztító pálcikákat. Tudom, nem az igazi, de a műanyagos változatnál sokkal jobb.

 

Mivel helyettesítheted a fültisztító pálcikát satírozásnál otthoni sminkelésnél?
1., Szemceruzák, amiket fültisztító pálcika nélkül satírozhatsz

Otthoni használatra a fültisztító pálcika helyettesíthető egy olyan ceruzával, aminek a végén van egy szivacs, amivel el lehet satírozni a vonalat. Nagyon érzékeny szeműeknek nem biztos, hogy ez jó megoldás lesz, mert körülményes tisztítani. Az én szemem bírja, de sok példát tudnék hozni, akié nem.

A tisztíthatósági probléma az ok, amiért munkához marad a pálcika. Vendég arcához ugyanis kizárólag tiszta eszközzel nyúlunk, ami a ceruzába épített szivaccsal 100%-ban nem garantálható.

Saját használatra két márkát ajánlok a mostani videós tippben.

A PUPA Multiplay szériája, amivel kimondottan széles palettából, 42 árnyalat közül választhatod meg a számodra ideális színt. A videóban a 19-es barna ceruzát láthatod, ami egy fényesebb, világosabb darab.

A másik a Clarins tekerős szemceruza, hegyezővel és a satírozáshoz használható szivaccsal, sötétbarna árnyalatban.

Mindkettő jól használható, vízálló ceruza.

2., Ceruzával húzott vonal + ecsetes satírozás

Szintén megoldás lehet, ha ceruzával húzod meg a vonalat, majd egy külön ecsettel elsatírozod. Fontos, hogy olyan legyen az ecset, ami nem szúrja a szemed, mert az irritáció miatt biztosan elkezd könnyezni. Mindenképpen nagyon puha, szintetikus ecsetet érdemes választanod erre a feladatra.

Itt aranyszabály: Szinte lehetetlen egyetlen olyan ecsettípust találni erre a célra, ami mindenkinek egyformán jó. Amelyik ugyanis valakinek beválik, az korántsem biztos, hogy másnak nem irritálja a szemét. A munkáknál épp ezért hagytam fel ezzel a megoldással, ugyanis előfordult, hogy az ecsettől könnyezett a vendégem szeme. Így inkább biztosra megyek a fültisztító pálcikával.

Amennyiben neked mégis beválik ez az alternatíva, akkor ügyelj az ecseted tisztítására is! A ceruza ugyanis krémes anyag, tisztítás nélkül hamar elszaporodhat az eszközödön, aminek nem kellene.

A tanácsadásokon mindig megmutatom, hogy a kézfejre satírozott ceruzát ferde ecsettel nagyon szépen fel lehet vinni, ami egyből satírosabb hatást garantál. Így nem is biztos, hogy kell még extrán satírozni.

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük