Barion Pixel

A tuti utazós ecsetkészlet, amit csak összecsomagolsz, bedobsz a táskádba, és már indulhatsz is!

Az utazás szuper élmény, kivéve a pakolást. Hiszen annyi mindennek kell aprócska helyen elférnie. Mivel a kalandok során és különösen a fotókon szeretjük a legjobb formánkat hozni, így a csomagba bele kell férnie a sminktermékeinknek, plusz az ecseteknek is. Épp ezért összeállítottam egy kisméretű ecsetekből és egy ezekhez ideális tokból álló „Csak felkapod és mehetsz is” készletet önmagad sminkeléséhez. Az ecsetek univerzálisan használhatóak, így a dolgos hétköznapok során sem kell lecserélned őket. Ugyanúgy elkészítheted vele nappali vagy épp alkalmi sminked, amikor pedig hív az út, csak összekötöd és irány a repülő! 🙂

Miért kemény dió kis méretű, pár darabos ecsetkészletet összeállítanod saját magad sminkeléséhez?

Mivel a sminkecsetek legnagyobb fogyasztói a kozmetikusok és a sminkesek, így a gyártók elsősorban számukra állítják össze a készleteket. Ezek pedig nagy szettek, sok-sok ecsettel, amelyek jórészét otthon nem fogod használni. A másik probléma, hogy profi célokra általában hosszú nyelű ecsetek kerülnek az előre összeállított készletekbe, mert azoknak stabilabb a fogása. Ez, ha folyamatosan, vendégeknek készíted a sminkeket naphosszat lényeges szempont, ha utazáshoz keresel kis készletet már kevésbé praktikus. A tokokat pedig épp ezért sok, hosszú nyelű ecsethez készítik. Pedig ha összeválogattad az utazós készleted valamiben tartanod kell majd. Ugyanis ha csak beledobod őket a táskádba sérülhetnek, elég ha valami megtöri a szálaikat máris körülményesebb dolgozni velük. Ezt nagyjából úgy képzelheted el, mint amikor elfekszed a hajad és utána a szálak össze-vissza állnak. Csak épp itt ezekkel az össze vissza szálakkal ezután egyenletesen, szép smink készítése volna a feladat az arcodon.

Az utazós ecsetkészlethez épp ezért kerestem egy egyszerűen köthető ecsettokot, amiben 5-7 kimondottan rövid nyelű ecset fér el kényelmesen. Ezt az ecsetekhez hasonlóan ugyanúgy beszerezheted a BőszEcset szaküzletében.

Akkor most külön meg kellene vásárolnod egy plusz ecsetkészletet az utazáshoz, ami utána csak gyűjti a port a polcon? Nem, dehogy is!

A készlet mérete miatt kimondottan utazóbarát, de a mindennapi sminkjeidet is ugyanolyan jól elkészítheted vele, így alap ecsetkészletként is használhatod. Az összeállítás akkor is jó választás, ha nálad a sűrű munkanapok és a nagy baráti társasággal járó programdömping sem zárják ki egymást. Egy ilyen kis ecsetkészlet néhány alap sminktermékkel ugyanis bármilyen táskában elfér, és csodákra képes. A munkahelyi mosdóban pár perc alatt alkalmivá alakíthatod segítségükkel nappali sminked a tükör előtt, és máris tiéd az éjszaka!

Amennyiben egy gyors, munkába is ideális nappali smink készítését lesnéd el lépésről-lépésre itt találhatsz ehhez anyagot az iránymutatásommal.

Ebben a cikkemben pedig pont azt ismerheted meg, hogy ezt a nappali sminket a lehető legkevesebb anyag használatával hogyan alakíthatod át dögösebb, esti megjelenéssé, ha épp a programod így kívánja meg.

Az ecsetek

A könnyű áttekinthetőség érdekében 3 részre osztottam a csomag tartalmát.

A nagy kedvencek

A készletből egyértelmű kedvenceim a legyező ecset: J229 Fan Brush, valamint egy dundibb alapozó ecset: J227 Liquid Foundation Brush lettek.

Legyező ecsetből nekem kisebbek vannak, ezeket általában a szemhéjpúder lesöprésére használom. A J229 ellenben sokkal nagyobb, pirosításhoz, bronzosításhoz is nagyon jól használható. Szubjektív szempont, de nagyon szép is, én a vásárlás után sokáig csak simogattam, annyira tetszett. 🙂

A J227-et én a lapos típusú ecsetekhez sorolom, de mégis kissé tömör. Olyan, mintha egy lapos ecsetet házasítottak volna egy kabuki ecsettel, nagyon szépen lehet vele alapozni. Ugyan általában nem a kedvenceim, de a készletből ide sorolom a sima lapos ecsetet is, a J225 Foundation Brush-t. Ez ugyanis egy kicsit szélesebb, tömörebb, mint az átlag. Így sokkal lágyabban el lehet dolgozni vele az alapozót felvitel után.

Jól használható darabok

Mivel ilyen típusú ecseteim már voltak, így számomra nem jelentettek újdonságot, mégis jól használhatóak a készletből:

A nagyobb, tömör, kör alakú alapozó ecset, a J213 Round Buffer Brush, valamint egy kisebb ecset a J221 Small Complexion Brush. Utóbbi hasonlít a kabukikra, de nem olyan tömör, pont elég lágy, hogy szépen tudj dolgozni vele az orr környéki területeken.

Lássuk miből áll az utazós ecsetkészleted!
1., A rúzsecset BőszEcset LB38

Maga az ecset nagyon picike, viszont tartozik hozzá egy kupak, amit a nyél meghosszabbításához használhatsz. Ez akkor is jó szolgálatot tehet, ha a reggeli rúzsozás után még napközben rájavítanál, addig pedig nem mosod ki az ecsetedet. A kukapot ugyanis könnyedén az ecset fejére pattinthatod, és már mehet is tartóba, nem ken össze semmit.

2., Szemhéjfestő ecset BőszEcset 6255 vagy CB6314 a szemhéjpúder felviteléhez

Azért választottam ezt az ecsetet, mert fel tudod vele vinni a szemhéjpúdert, plusz emellett satírozáshoz is jól használható, hiszen nem merevek a szálai. Könnyedén alakíthatod ki, formázhatod a segítségével a szemsminkedet.

3., Ferde ecset BőszEcset 901

Ebből olyat választottam, amihez tartozik egy szemöldök és szempilla fésű is. Ezzel befésülheted a szemöldöködet, plusz a spirálozás után esetleg összeragadt pillákat is pikk-pakk szétválaszthatod a segítségével. A ferde ecsettel a szempillatőhöz viheted fel kényelmesen a szemhéjpúdert, aminek a szemed kiemelésében lesz szerepe. Az ecsetet a szemöldököd formázásához is használhatod.

4., Korrektor ecset BőszEcset 601503

Ez az ecset a korrektor felvitelére, a szem alatti karikák álcázására alkalmas, de felvieheted vele a szemhéjbázist is. Utóbbi azért lényeges a sminkednél, mert ebbe tapad bele a szemhéjpúder, ez teszi a színeket intenzívvé, a végeredményt pedig tartóssá.

5., Kis korrektor ecset BőszEcset 801

A pattanások, egyéb bőrhibák álcázására egy kisebb ecsetet érdemes választani, mert így célzottabban dolgozhatsz egy adott bőrhiba megoldásán. Kisebb mérettel, kisebb felületre, szépen, kb. ez a dolog lényege.

6., Pirosító ecset BőszEcset PB51

A pirosító ecseteknél a kedvencem a BőszEcsettől a 6735-ös ecset, aminek viszont hosszú a nyele, így nem fért volna bele ebbe az ecsettartóba. Épp ezért esett a választásom egy hasonló rövid nyelű változatra, amivel ugyanolyan szépen tudsz majd dolgozni. Amire érdemes figyelned: kisebb az ecset feje, így tömörebben viszi majd fel az anyagot. Utóbbi miatt inkább vigyél fel kétszerre kevesebbet, mint egyszer sok legyen.

Az alapozóecset kiválasztása

Alapozóecsetek közül ennél a készletnél 3 befutó közül választhatsz, de természetesen a tokba már csak az egyetlen választottadat kell beletenni. Azért így alakítottam a dolgokat, mert nem vagyunk egyformák, eltérő, hogy kinek mi áll kézre, ami különösen igaz az alapozóecsetre. Mivel a szép smink titkát az egyenletes alapozás jelenti, így itt rendkívül fontos, hogy tényleg olyan ecsetet válassz, amivel könnyedén és szívesen dolgozol.

Amiből választhatsz:

Lapos, macskanyelv formájú alapozó ecset BőszEcset 6920

Akkor lesz ideális, ha apró, pici festegető mozdulatokkal dolgozod el szívesen az alapozót. Hosszú, nagy festő mozdulatokkal ezzel az ecsettel nem tudsz alapozni, illetve körkörös mozdulatok sem állnak kézre ezzel az ecsettel. Megnéznéd hogyan néznek ki a mozdulatok, amelyekről szó van? Kattints a videóra, a végén láthatod az alapozóecseteket!

Kabuki ecset BőszEcset 969

Ezt akkor érdemes választanod, ha az apróbb körkörös mozdulatok vagy a hasonlóan finom oda-vissza mozdulatok állnak kézre az ecset használatakor. Nagyon szépen lehet vele dolgozni.

Duo fibre ecset BőszEcset 48

Nagyobb, lazábban állnak az ecsetszálai, ezzel az ecsettel csak körkörös mozdulatokkal tudsz haladni. Bármelyik ecsetet is választod az alapozás egyik alapszabálya, hogy nem foltokban festesz kicsiket, hanem egy fix pontból folyamatosan és egyenletesen haladsz végig azon a területen, amit alapozni szeretnél.

Ami szintén lényeges: tisztítás, tárolás

Legyen bármennyire laza egy utazás, a sminkelés ekkor sem végződhet azzal, hogy az ecseteket tisztítás nélkül visszagöngyölöd a tokba és kész. Az ecseteket ugyanis mindig tisztítani kell, és mindegy hogy azzal csak saját magad sminkeled, szennyezett ecsettel sosem szabad az archoz érni. A festék, különösen a krémes anyagok – alapozó, korrektor – ugyanis ottmaradnak a szálak között, ami ideális táptalajt jelent majd az arcodról az ecsetre került szennyeződésekből származó baciknak a sokasodáshoz. Egy koszos ecsettel ezeket viszed fel újra egy későbbi sminkelés alkalmával, ami új bőrproblémák kialakulásához vezethet, vagy fenntarthatja a korábbiakat (pl. felülfertőződés egy pattanásos bőr esetén).

Ezért én annak a híve vagyok, hogy akár az élettartamuk kárára, de az ecsetek mindig legyenek tiszták.

Ehhez két módszer közül választhatsz:

Az egyik a gyors mosás, amihez ecsetmosó folyadékot vagy sebbenzint használhatsz.

A sebbenzinnel kapcsolatban biztosan lesz, aki most felcsattan, hogy tönkre teszi az ecseteket. Ami igaz is, de ez egy lassú, több éves folyamat. Mivel az ecsetmosófolyadékok indokolatlanul drágák, így mire valaki az olcsóbb sebbenzinnel tényleg károsít valamennyit az ecsetein, többször összespórolja azt, amibe a csere kerül majd.

A másik megoldás az alapos, lassabb tisztítás vízzel és ecsetmosó szappannal, majd ezután egy kíméletes lassú szárítással.

A mosásból egyébként nem szabad kihagynod az ecsettokot sem, hiszen ez is ugyanúgy piszkolódhat. Ezt vagy mosógépben mosd ki rendszeresen, vagy azt is valamilyen fertőtlenítőszerrel gyorsan kezeld le, ha valami miatt csak erre volna időd.

Tisztítás után a készletet elég feltekerni, összehajtani, kötheted rá a masnit, és mehet a táskába!

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével otthonról tanulni az elegáns sminkekről? Neked találták ki Az Elegáns nő sminktitkai tudásanyagomat!

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük