Barion Pixel

Krémes tus alapként: tartósabb, látványosabb, intenzív sminkek!

Sokan hiszik azt, hogy a tus használata kimerül egy határozott vonal meghúzásában a szemsmink részeként. Mivel több szemformánál ez nem előnyös, a felvitele pedig ilyen esetben elég körülményes, ezért ezzel az anyaggal méltatlanul keveset foglalkozunk a mindennapi sminkelésben. Pedig, ha túllépünk a hagyományos használaton, a krémes tusok kincset érő alapanyagot szolgáltathatnak sminked alapjához. A ceruzákhoz hasonlóan szépen satírozhatóak, de gyakorlottabb kézzel akár az egész smink alapját elkészítheted ezzel. Az eredmény? Intenzívebb és mélyebb smink! A folytatásban a téma „miért”-jeiről és „hogyan”-jairól mesélek a sminkelésben. Plusz lesz terméktipp is.

Tusvonal: miért szép, mikor ne?

A szépen meghúzott tusvonal nagyon nőies, viszont a gyakorlatban csak keveseknek áll jól. Ugyanis ritka, hogy tökéletes arányokkal bíró, bőrhibáktól mentes arccal rendelkezzen valaki.

Amennyiben beesettebb vagy mélyen ül a szemed, akkor a csontozat erőteljesen kiugrik, megvezeti a vonalat az arcod anatómiája, és ez okoz problémát. Ha teljesen rejtett a szemhéjad, rálóg, akkor nem látszik a tusból semmi, valójában nincs értelme elkészítened. Lefelé ívelő szemnél pedig még jobban felerősítheti ezt a hatást egy folytonos vonal, így nem előnyös alkalmazni, míg a kidülledő szemnél aránytalanul felnagyít majd részeket, közben elhanyagoltabbnak mutathat más részeket az arcodon.

Az elv tehát: a klasszikus tus nem jó olyan szemformákhoz, amelyeket korrigálni kell, ugyanis egy egységes, folytonos vonallal nem tudsz semmit korrigálni!

Azonban a tus nemcsak így használható!

A krémes tusokat ugyanis satírozhatod is, amivel:

  1. olyan alapnak is használható anyagra tettél szert, ami korrekcióhoz is használható.
  2. ezzel rendkívül intenzív és tartós bázist adhatsz a szemsminkednek!

Terméktippel és használati tudnivalókkal folytatjuk!

A krémes tus, mint alap

A látványos szemsminkhez a jól pigmentált porok mellett legalább ennyire lényeges, hogy mit használsz alapként. Ez tartja meg ugyanis a nap folyamán a pigmenteket, erősíti fel a színhatásukat. Amennyiben csak a szemhéjbázisra építed rá azokat, az eredmény kevésbé lesz intenzív.

A tus önmagában is tartósra szárad, így használat közben nem maszatolódik, a másik előnye, hogy a porok – selyemporok, szemhéjpúderek – pigmentjei, szemcséi beletapadnak, így használatakor együtt válnak tartóssá, intenzívvé. Felerősítik egymás hatását.

Ahogy írtam, az előbbi satírozható is, így a szemformád korrekciójához is használhatod. Plusz, ha valami elsőre nem sikerült, sincs semmi baj: satírozva elmoshatod a problémás részeket, a végeredményben nem lászik majd.

Tippek a felvitelhez, satírozáshoz

A tussal dolgozz gyorsan, határozott, apró satírozó mozdulatokkal!

A felvitelhez használhatsz fültisztító pálcikát vagy ecseteket is. Amikor ecsetekkel dolgozol kiegészítő tipp: az egyik ecsetet használd a felvitelhez, a másikat a satírozáshoz! Könnyebb, tisztább, egyszerűbb!

A formát a szemformához kell igazítanod. Amire ügyelj: ne vigyél el sok anyagot!

Ezzel az anyaggal finom rétegekben is dolgozhatsz, élj vele, így nem lesz foltos.

Terméktipp: a Kryolan HD Cream Liner krémtusokkal jól lehet dolgozni

Extra tipp a felvitelhez: Kryolan Make-up Blend

Ezzel az anyaggal hígíthatod a krémes tust, így a számodra ideális sűrűségben dolgozhatsz azzal.

Mutatom! Vegyél fel egy kis anyagot a keverőlapodra, hígítsd a Make-up Blenddel, dolgozd el az ecseteddel!

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

További praktikus tippek az otthoni sminkeléshez? Válaszd e-bookomat, vagy legyél tag a zárt sminkes csoportban!

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük