Barion Pixel

Jeffree Star Orgy paletta teszt + színátmenetes smink lépésenként

Jeffree Starról lehet, hogy a zenéi miatt hallottál, vagy épp a zavarba ejtően egyedi, őszinte, de szerethető karakterére figyeltél fel. A sminkes blogom olvasójaként abban viszont biztos vagyok: tudod, hogy Jeffree-nek saját kozmetikai márkája is van, a sminktermékeit pedig szinte hisztérikusan felkapták. Ezért úgy döntöttem, sminkesként utánajárok, mi az igazság, vannak-e annyira jó Jeffrree palettái, mint körülöttük a felhajtás? A Rainbow Makeup & Skincare Hungary jóvoltából mindezt az új, nagy matt ORGY palettával tehettem meg. Vigyázat: kíméletlenül őszinte reklám következik egy lépésről-lépésre sminkanyaggal kiegészítve! 😉

De pontosan ki is Jeffree?

Különösebben nem merülnék el az életrajzban, de Jeffree Star @jeffreestar egy kaliforniai énekes-dalszerző-modell-sminkes-divattervező, akinek az életútja legalább annyira kusza, mint ez a leírás. Anyukája modell volt, ő kisgyermekként sokat játszott a sminkkészletével, majd ezt később tovább vitte, végül professzionális szinten is. Celebeket sminkelt, az egyenjogúság élharcosává vált, később saját kozmetikai termékvonalat is kialakított. De első lépésként, mint zenész figyeltek fel rá a MySpace-en. Stílusában, ha valakihez hasonlítanom kellene, az Lakatos Márk, de ő lakatos Márk a négyzetre vagy köbre emelve. 😀 Ha ismered Márk Insta-oldalát @marklakatos, akkor most tuti azt mondtad kb. hogy „aztamindenit”, de ezt jól is gondolod.

A tesztről

Egy ideje fontolgattam, hogy magam is letesztelem, mit tudnak a Jeffree Star paletták, de tartottam magam. Hiszen úgy sem tudnám kihasználni a fényes vagy épp metálos árnyalatokat, amiről híresek ezek a termékek. Majd jött az új, ORGY matt paletta, amiben minden lényeges nude árnyalat ott lapul, így már láttam magam, ahogy kipakolom egy üzleti fotózáshoz…

Szerencsére, az élet úgy hozta, a Rainbow Makeup & Skincare Hungary oldala pont ennek a tesztelésére kért fel mielőtt vásároltam. Így a kíváncsiságom kielégítése semmi másba nem került, mint egy őszinte terméktesztbe. Ahol jogomban áll megírni azt is, ha a paletta egyáltalán nem tetszik. Kaptam az alkalmon.

A Rainbow Makeup oldalán még számos érdekes tippet-trükköt olvashatsz a szépségápolásról vagy épp ehhez hasonló teszteket találsz más beauty bloggerektől, érdemes átkattintanod!

Jeffree Star Orgy matt paletta: benyomások és anyagok

Nem árulok el minden meglepetést az elején, az ORGY matt paletta egy jó termék, de vannak ellentmondásai. Az egyik a megjelenése. Egy nude palettát sminkesként inkább visszafogottabb, vagy elegánsabb sminkekhez, esetleg üzleti fotózáshoz, üzleti filmekhez használunk. Egy multis környezetben viszont elég gyorsan szegeződnek a palettádra a tekintetek, ha azon egy hatalmas ORGY felirat virít, főleg, ha a névadó esemény meg is elevenedik emberekkel a csomagoláson. 😀 De hát Jeffree Star, Jeffree Star marad. A másik, ami miatt sok kritika is érte a palettát, hogy rengeteg matt árnyalatot tartalmaz.

Ez sminkesként a fenti célokhoz, matt nude sminkekhez ideális, viszont önmagad sminkeléséhez átlagemberként teljesen felesleges. Rengeteg hasonló vagy épp felesleges árnyalat lesz a 30 között, ami céltalanul emeli a paletta árát.

Textúra

A paletta matt porainak textúrája kellemes, lágy, szinte krémes. Szépen tapadnak, könnyen satírozhatók, jól pigmentáltak. A matt paletták gyenge láncszemét a világos árnyalatok jelentik, így ezekre különösen kíváncsi voltam. Sajnos, ezalól az ORGY paletta sem kivétel. A leginkább áttetsző felső sornak nincs átütő fedése, dolgozni is körülményesebb velük, hiszen érzésre mintha jobban prolódnának. Összességében ezek sem rossz árnyalatok, de a paletta többi színéhez képest gyengébben teljesítenek. Az ORGY mentségére szóljon: ez szinte márkafüggetlenül így van a sminktermékeknél.

Színek

A paletta színei jól kihasználhatóak nude sminkekhez, szinte bárkit gond nélkül kisminkelhetünk a segítségével. A felső világos sor ebben a tekintetben is kicsit kakukktojás. Itt az árnyalatok nagyon közeliek, helyettük pár szürke árnyalattal jobban kihasználhatóbb volna a paletta.

Felvitel

Az ORGY matt palettáddal érdemes egyszerre kis mennyiséggel dolgoznod, hiszen a színek intenzíven fognak, különösen a harmadik sortól. Elképesztően jól pigmentált anyagok, így ha jobban belemártod az ecseted, szinte biztosan annyit viszel fel a szemhéjra, ami már lepotyog. Alapvetően minden munkámnál visszafogottan, kis mennyiségekkel dolgozom sminkesként, de még nekem is oda kellett a mennyiségekre figyelni. Így mindennapi használatnál tényleg óvatosan, inkább több rétegben dolgozz az árnyalatokkal.

Kell-e ennyi szín?

A választ ebben az estben szét kell bontani, hogy sminkesként, vagy saját célra nézzük a kérdést. Sminkesként jó, hogy van ennyi hasonló árnyalat, hiszen előre összeállított, nem utántölthető palettáról beszélünk. Az egymáshoz közeli árnyalatokat felváltva használhatjuk, így kitolhatjuk az élettartamot, jobban kihasználható a matt ORGY paletta.

Otthoni, mindennapi sminkeléshez viszont teljesen felesleges ennyi árnyalat. Sokkal jobban jársz egy kevesebb színnel, de célzottan összeválogatott palettával. Ilyen esetekben mindig érdemes olyan márkában gondolkoznod, ami utántölthető. Így nem kell újra venned egy teljes palettát a pótláshoz, ha egy kulcsszíned kifogyott.

Gyakorlatban

A következő lépésről-lépésre színátmenetes sminken kívül azóta már használtam a palettát egy üzleti konferencia sminkjeinek elkészítéséhez is. Minimális hely állt rendelkezésemre a kipakoláshoz, így csak a matt ORGY-t hagytam elől. Mindenkit ki tudtam sminkelni, a szemöldökökre is csak ezt használtam, kifogástalanul bevált erre a célra.

Színátmenetes smink lépésenként az ORGY matt palettával

A színátmenetes sminkhez használt színek:

  • Silk Robe (nagyon világos, picit rózsásba hajló árnyalat)
  • Fluffer
  • Knee Pads
  • Craving Chocolate
  • Invitatin Only
  • Money Shot
  • Orgy

1., Az alap

Bázisként a M.A.C Paint Potot használtam Painterly árnyalatban. A forma kialakításához a Kryolan gel liner Cacao színét vittem fel, amit a Kryolan makeup blend termékkel lazítottam kicsit. A krémes állagú termékek használatáról itt írtam külön bejegyzésben.

Ezután következett az alap fixálása. Alulra, közvetlenül a szempillatőre felvittem az Orgy árnyalatot, amit a Money Shot követett, ezzel satíroztam össze, készítettem el az átmenetet.

2., A szemsmink

A szemzugba a Silk Robe árnyalatával dolgoztam, mellé építettem a színek közül a Fluffert. Két igen közeli árnyalatról beszélünk, míg a palettában szinte semmi különbség, az eltérés a felvitel után sokkal szembe tűnőbb. A közepes árnyalatoknál az eltérések jól érvényesülnek, amitől az összhatás izgalmas. A világosabbaknál ez nincs meg, ezért is volt velük kapcsolatban hiányérzetem. De ezt írd a kötelező kötözködés kategóriába. 🙂

A smink mélyítéséhez az Orgy színt használtam, amit kívülről befelé haladva a Money Shot színbe satíroztam, végül tettem mellé egy kis Craving Chocholate árnyalatot is. A smink befejezéséhez ugyanezekkel satíroztam, fogyasztottam el kifelé dolgozva.

Ítélet

A legfelső sort leszámítva teljesen elégedett vagyok a palettával. A legvilágosabb árnyalatokon túl egyedül a fekete árnyalatba tudok belekötni, ez ugyanis nem igazi fekete, inkább egy nagyon sötét szürkésbarnásfekete árnyalat. Sminkesként bátran vedd meg, ha sok nude sminket készítesz, univerzális palettát keresel. Ilyen célokhoz ár-érték arányban is kimondottan jó választás. Átlagemberként viszont a tanácsom: ha matt színeket használnál, válogass inkább össze egyedileg, utántölthető, kisebb palettát. Könnyebb és gazdaságosabb lesz úgy az otthoni sminkelés.

Legközelebb egy füstös sminket készítek az ORGY matt palettával, illetve bemutatom még a fényes, ORGY mini paletta tudását is a gyakorlatban. Kövess be Facebookon, Instán, hogy ne maradja le!

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

További praktikus tippek az otthoni sminkeléshez? Válaszd e-bookomat, vagy legyél tag a zárt sminkes csoportban!

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük