Barion Pixel

Gyors nappali smink 10 percben, céltudatos mindennapokhoz

Lehet kertelni, de ha nem is lehetetlen sikeres napot zárni egy jól elkészített nappali smink hiányában a munkahelyeden / vállalkozásodban, az biztos, hogy nagyban megkönnyíti a dolgod. Hiszen a határozott megjelenés legalább annyit számít, mint a ruhád, frizurád, más kiegészítőid, így a többieket és magadat is pozitívan befolyásolod segítségével. Épp csak két gond van vele: A, szinte alig marad idő a reggeli készülődés során az elkészítésére; B, nehéz belőni az arányokat (a túl sok legalább annyira rossz, mint a túl kevés). Hogyan varázsolhatsz ennek dacára maximum 10 perc alatt Szundiból, vezetőt a tükör előtt sminked segítségével? Ezt mutatom meg lépésenként!

A gyors nappali smink kihívása

A nappali smink készítésekor elsődleges szempont, hogy reális időkereten belül készüljön el, hiszen a reggeli készülődés, feladatok során csak minimális idő marad erre. Persze vannak olyanok, akik naponta akár 40 percig is sminkelik magukat, de én ennél sokkal lustább vagyok, ráadásul a tanfolyamok alapján nyugodtan kijelenthetem, a legtöbb nőnek 10, maximum 15 perc jut arra, hogy mutatós sminket készítsen magának a nap folytatásához.

Lehetetlen? Ugyan! Néhány apró fortéllyal könnyen megvalósítható:
#1 A bőr előkészítése után kezdd a szem alatti karikák korrigálásával.

A folyékony korrektort ecsettel vagy az ujjaddal is felviheted, a lényeg, hogy apró, paskolgató mozdulatokkal tedd. Fontos, hogy csak ott korrigálj, ahol a probléma van, az ujjnyi vastagon felvitt „vakolattól” még nem látszik kevésbé a karika, ráadásul a vastag korrektorréteg az apróbb ráncokból is mély árkokat varázsolhat.

#2 Ecsettel / szivaccsal vidd fel egyenletes rétegben az alapozót vagy színezett hidratálót.

Hétköznapokra mindenképp természetesebb fedésű terméket válassz, gyorsabban jutsz a segítségével egyenletesebb végeredményre, könnyebb eloszlatni, így kisebb az esély a rohanásban a foltos felvitelre, mint egy vastagabb alapozóval. Az alapozás soha nem az állvonalig tart, folyamatosan vékonyítsd el a nyak és a dekoltázs irányába!

#3 Az alapozót transzparens púderrel fixáld, így tartósabb lesz
#4 Tegyél pirosítót az arccsontra, egyenletesen dolgozd el.
#5 Ferde ecset és szemöldökpor segítségével apró, szálazó mozdulatokkal emeld ki a szemöldöködet, a rakoncátlan szálakat színtelen szemöldökzselével fixáld.
#6 Vigyél fel szemhéjbázist a szemhéjadra, ettől intenzívebb színű és tartós lesz a sminked.
#7 A szempillatőbe alul-felül satírozz sötétebb matt port, ettől dúsabbnak tűnik a szempillád.

Ha közel ülnek a szemeid, alul inkább csak a külső harmadra koncentrálj. Amennyiben távol ülő szemeid vannak, mindenképp húzd végig az anyagot. Ha egyik végletbe sem tartozol, akkor ahogy jobban tetszik.:)

#8 Vigyél fel a mozgó részre egy természetes árnyalatú szemhéjpúdert, majd egy sötétebbel árnyékolj.

Ügyelj rá, hogy szép satíros legyen. Ebben egy jó árnyékoló ecset biztosan segítségedre lesz.

#9 Felül, a szempillatőhöz tegyél matt, sötétebb port.
#10 Szempillaspirál – napi szinten nem érdemes vízállót használni.

Ügyelj rá, hogy szép satíros legyen. Ebben egy jó árnyékoló ecset biztosan segítségedre lesz.

Nehezebb lemosni, kiszáríthatja a pillákat, amik ettől letörhetnek. Ha szempillafestékkel összekennéd magad, várd meg, míg megszárad, és egy száraz fültisztító pálcikával el tudod távolítani.

Kész is vagy! Legyen magabiztos, klassz napod!

A fotókat Déber Gábor esküvőfotós készítette.

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük