Barion Pixel

Gyors inspiráció mutatósan egyszerű kora-nyári sminkekhez mályvás, padlizsános árnyalatokkal

A napfényes nyár a kirándulásokkal, családi ebédekkel, sütögetésekkel, koncertekkel, ezernyi programjával igazi felüdülés a léleknek. Egészen mást jelent viszont az ember időbeosztásának, ha mindezek mellé társul a munka, vagy épp a gyerekek koordinálása úgy, hogy a megjelenésünkkel sem szeretnénk kompromisszumokat kötni. A megoldást az olyan egyszerű, mégis mutatós sminkek jelenthetik, mint az a mályvás, padlizsános árnyalatokat valamint barnás színeket kombináló változat, aminek az elkészítéséről, felhasznált anyagairól mesélek ebben a posztban.

Smink napfényes időhöz

Ahogy az a képen látható tulipánokból látszik, a sminket eredendően tavaszi napsütéshez fotóztuk be, de szép időre hangolt vidám színeivel, amik között szerepet kap az idén egyeduralkodó lila több árnyalata is, tökéletes megoldás kora nyári napokon is. Ahhoz, hogy könnyebben hordható legyen, a lilás színeket barnával kombináltam, így egy kellemes, kicsit padlizsános, mályvás árnyalat határozza meg a szemsminket, amit az univerzális hordhatóságért egy visszafogottabb száj egészít ki.

De lássuk a lépéseket!

#1 A szép smink az alapozásnál kezdődik!

Mindig szeretem kihangsúlyozni, de nem lehet elégszer elmondani: a bőr megfelelő előkészítése, egy egységes homogén alap nélkül nem tudsz majd szép sminket készíteni. Bizony, nem a rafinált szemhéjpúder vagy egy extra rúzs a legfontosabb a lehengerlő megjelenéshez, hanem hogy mindez hibátlan alapra kerüljön fel. Tehát, fordíts kellő figyelmet a megfelelő hidratációra, tisztításra, majd arra, hogy az így előkészített bőrre az árnyalatodnak és a funkciónak megfelelő alapozót vigyél fel egyenletesen.

Az alapozók fajtáiról, a megfelelő kiválasztásáról itt olvashatsz a blogomon részletesen.

Ha megvan a választottad, akkor vidd fel az arcra, majd fixáld púder segítségével a tartós hatásért.

#2 A szemsmink alapjának kialakítása

Első lépésben a szemhéjbázist vidd fel a szemhéjra (én mindig a M.A.C Painterly Paintpotját használom ehhez). Az ilyen alapba jobban beletapad a szemhéjpúder, tartósabbá teszi a végeredményt, segít gátolni a szemhéj átolajosodását, ami meleg idő esetén fokozott problémát jelenthet. Nem mellékesen a színeket is segít intenzívebbé tenni, így érdemes használni a sminked készítése során.

#3  A szemhéjpúder felvitele

Miután felvitted a szemhéjbázist, kialakítottad a formát, körbehúztad a szemet, következhetnek a szemhéjpúderek.

Amire figyelni kell, ha szemhéjpúderrel dolgozol, hogy mindig alaposan dolgozd el azt a felületen, szánj erre időt és anyagot is, hiszen ha csak kutyafuttában, spórolósan viszed fel, akkor a végeredmény biztosan nem olyan lesz, mint amilyet szeretnél. Amikor sminket készítek, én mindig minimum dupla réteggel dolgozom (általában ennél is többel), mert a tartósság és a szép szín ezt kívánja meg.

Mivel füstösebb hatású sminket készítesz, ezért a szempillatőnél kell erősebben felvinned az anyagokat, amit kifelé halványítasz. Mielőtt félre érted, a füstös smink nem azt jelenti, hogy sötétnek vagy durvának kell lennie a sminknek. Ez a hatás kialakításáért felelős technika neve. Az ilyen sminket el lehet készíteni olyan középszínekkel is, mint amit most használunk.

#4 Következhet a szempillaspirál
#5 Pirosítás & highlighter

A pirosítást igazítsd az archoz, az üde ragyogásért pedig vigyél fel egy kis highlightert az arccsontra.

#6 Végül következhet egy visszafogott rúzs a szájon.

Kész is vagy!

Milyen anyagokat használtam?

M.A.C Paint Pot Painterly árnyalatban

M.A.C szemhéjpúderek:

  • All that glitters
  • Star Violet
  • Brun
  • Smut

Highighter: M.A.C Soft&Gentle

Pirosító: M.A.C Harmony, Melba

Szájkontúr: M.A.C Edge to Edge

Rúzs: Max Factor Lipfinity 310

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük