Barion Pixel

Praktikus csodafegyver látványos szemsminkekhez: a paint potok

Ha megkérdezel bárkit, aki jártas a sminkelésben, megerősít majd abban, hogy a látványos szemsminkek kialakításakor hiába a profi anyag és a jó technika: ha nem egységes a szemhéj, nem érvényesül majd a szemhéjpúder, amit felvittél. Szerencsére egy átolajosodás vagy az ott található erek okozta problémától gyorsan, egyszerűen és tartósan megszabadulhatsz egy klassz, kopásállóra száradó szemhéjfesték-családdal: ezek a paint potok. Amiket imádok, és mindig alkalmazok munkáimhoz sminkesként. A mostani alkalommal röviden a színekről, alkalmazásuk technikájáról mesélek a blogon, amelyekkel a sminked készítésének egy-egy részterületét könnyítheted meg.  

Mi is az a paint pot és miért klassz?

A paint pot egy krémes szemhéjfesték, amely a felvitele után kopásállóra szárad pár perc alatt. Azért szeretem ezeket használni, mert a segítségükkel könnyen és gyorsan készíthetünk tartós, mutatós alapot a szemsminkeknek. Nem véletlen, hogy a tanácsadásaim résztvevőinek ismerős lehet maga a téma, hiszen az otthon készített gyors, vagy épp hordhatóan elegáns sminkekhez ideális alapot adnak, így használatuk a tudnivalók állandó részét képzik.

A két leguniverzálisabb árnyalat, amit a tanulóimnak is ajánlani szoktam sminkeléshez a painterly, vagy a leheletnyit sárgásabb soft ochre.

Használatukkal szép, egységes felületet alakíthatunk ki a szemhéjon a sminknek, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a felvitt szemhéjpúderek árnyalatai maximálisan érvényesülhessenek.

A paint pot nemcsak tartós alapot ad: ha hajlamos olajosodásra a bőr, akkor ezt mind a felső, mind az alsó szemhéjon ügyesen gátolhatjuk meg, késleltethetjük a segítségével.

Régebben elérhetőek voltak színes változatok is a paint potokból, amelyekkel gyorsan lehetett látványos szemsminkeket kialakítani. Azóta ezeket kivezették. Hat általánosabb, közel bőrszínű / sötétebb bőrszínű változatra építkezhetsz.

Ezekkel természetes hatású, mégis mutatós szemsminket készíthetsz gyorsan. Plusz nagyon jól tapadnak bele a felvitt szemhéjpúderek is.

Bare study – bézses arany-gyöngyház

Painterly – nude, bézs

Soft ochre – sárgás bézs

Groundwork – középtónus, semleges

Vintage selection – jeges piszkosbarack

Layin’ Low – krémes bézs

Akkor klassz segítőtársak, ha egy látványosabb smink kialakításához viszonylag korlátozottabb idő áll rendelkezésre. Egy satírozott ceruza-alappal ugyanis mindez jóval időigényesebb volna.

Mivel megszáradnak, így elmaszatolni sem egyszerű őket, sokrétűen használhatóak, ügyes anyagok.

Fontos technikai tipp: vigyázz, tényleg gyorsan szárad!

A paint potok használatakor azt kell észben tartanod, hogy amíg a szemhéjon klassz dolog a gyors száradás, addig a tégelyben nem annyira. Mindig zárd vissza a dobozt!

Amennyiben munka közben nem szeretnéd folyamatosan nyitogatni a tégelyt elég, ha azt a szájával lefelé fordítva az asztallapra helyezed. Így nem folyik ki és nem is szárad be, amíg dolgozol.

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük