Barion Pixel

Bőrápolás téli hidegben – kisokos

Sminkesként hiszem, hogy az a szép smink, amely a bőrünknek is jó. Így nemcsak arra fontos ügyelnünk, hogy a technikánk rendben legyen, a színek harmonizáljanak a stílusunkkal, megjelenésünkkel, de arra is, hogy a felhasznált anyagokkal ne tegyük közben tönkre a bőrünk. Ennek kulcsa a megfelelő bőrápolás. Most kimondottan a hideg, szeles időre vonatkozó tippekről lesz szó. A legfontosabbak itt olvashatóak, Szabó Anita kozmetikus terméktippjeit, egyéb tanácsait pedig a zárt sminkes csoportomban lehet elolvasni…

A téli hideg, főleg ha széllel társul, megterheli az arcot, ezért nagyon-nagyon fontos, hogy a bőrtípusnak megfelelő termékekkel odafigyeljünk az ápolására. A hangsúly a „bőrtípusnak megfelelő”-n van, hiszen az össze-vissza használt termékekkel – amit sokan zsigerből tesznek -, csak még nagyobb károkat okozunk magunknak.

Mire gondolok?

Lehet, hogy egy számunkra túlságosan gazdag krémhez nyúlunk első lépésben, amitől kipattog a bőrünk, majd a pattanásokat próbáljuk meg sminkkel orvosolni, míg végül a hideg és a benti meleg kombinációjától a bőr kiszárad és egy ördögi kör kezdődik. Hiszen, ekkor újra a krémek kerülnek sorra, ezzel újra indítva egy nem túl szerencsés folyamatot.

Ha problémát okoz a bőrápolás, nem vagy megelégedve a jelenlegi termékekkel, akkor ne kezdj random kísérletezésbe, hallgasd meg inkább, mit mond egy szakember, mert akkor biztosan rendelkezésre állnak majd az információk, amelyekkel már nem lehet gond az otthoni bőrápolás során. Később szó lesz róla részletesen, de a témában megkérdeztem Szabó Anita kozmetikust, az AngelFace kozmetika tulajdonosát is, aki szintén kiemelte: igen, ilyenkor tényleg a legfontosabb cél a bőr regenerációja, de mindezt a bőrtípusnak megfelelően kell tenni, válaszolva az évszak kihívásaira is. Ezek közé tartozik a már említett szeles idő, de a fűtött szoba okozta száraz levegő vízelvonása is. Ráadásul, bár télről beszélünk, de a napsugárzás természete ilyenkor sem változik, így az UV védelemről sem szabad ilyenkor sem megfeledkezni.

Ezekről Anita mind mesél részletesen is a Mindennapi sminkpraktikák Facebook-csoportomban, a folytatásban pedig röviden összefoglalom a legfontosabb tippeket ezen a téren saját, és Anitától kapott gondolatokra, információkra építve.

De miért nem elég a szép smink?

Mindezt természetesen nem azért tartom fontosnak kiemelni, mert varázsütésre elfelejtettem szép sminkeket készíteni. Arról van szó, hogy a sminkes nem két lábon járó Photoshop, plusz a bőrödnek sem arra van szüksége, hogy ujjnyi vastag réteggel zárd le, amikor amúgy is rettentő állapotban van. A szépséghez igenis fontos a megfelelő bőrápolás. Mert csak az egészséges, hidratált bőrre lehet szép, természetes sminket készíteni úgy, hogy az ne károsítsa a bőrt.

Milyen alapvető dolgokra figyelj a téli hidegben bőröd egészsége érdekében?
  • Hidratálj megfelelően, kívül-belül egyaránt, mert nem csak nyáron lényeges a vízivás!
  • Bőrtípusnak megfelelő kozmetikum, megfelelő krém – ne random vásárolj! Mert a legszebb sminkek titka a szép alap!
  • A megfelelő fényvédelemről ilyenkor se feledkezz meg! Alapozó vagy hidratáló tartalmazza ezt, nem kell olyan magas fényvédelem, mint nyáron, de egy alap ilyenkor sem árt.
  • Kapcsolódik az UV sugárzáshoz is, de a hideg és a szélfújás miatt is lényeges: a síszezon idején különösen figyelj oda az ajakápolásra, hiszen extrém körülmények hatását kell ilyenkor elhárítani ezen a téren.
  • A szilikonos primereket télre is felejtsd el. Amennyiben hámlik a bőröd és ezzel szeretnéd kezelni, akkor jobb, ha tudod: hosszú távon csak rontani fogsz a helyzeten!
  • Ellenőrizd az alapozódat! A hideg idővel mindig előkerülnek a jobban fedő alapozók, amikkel nincs gond, ha hétköznapokra szánt változatot választottál. Azonban, ha sikerült beszerezned egy színpadi felhasználásra szánt, erősen fedő változatot, napi szintű használatkor megfojtja a bőrödet.
  • Használj Carmexet, ha a megfázás miatt kipirosodott az orrod! Bizony, ha elér a betegség, a zsepivel pedig kidörzsölted az orrod, jó szolgálatot tesz a Carmex, amit ha felviszel az orrodra, elsőre ugyan csíp egy kicsit, de segít gyorsan megszabadulni a problémától!
  • Kerüld el a bőrápolás ördögi körét! Ilyenkor tipikus hiba, hogy a megfelelő ápolás híján a szélfújástól kiszáradt bőrt valaki SOS szeretné orvosolni és bevet egy száraz bőrre szánt krémet. Ez akkor gond, ha amúgy hajlamos a bőröd a pattanásokra és a krém hatására extrém módon kipattog. Erre ilyen esetekben előkerülnek a drasztikus tisztítók (pl. alkoholos tonikok), amik okoznak egy felületi szárazságot, aminek hála még szárazabb lesz a bőröd felszíne. A folytatásban épp ezért jön újra a krém, és a probléma újratermelődik, egy fokozottabb formában.Egyszerűbb ezt elkerülni a megfelelő ápolással!
SZERETNÉL KONKRÉT TERMÉKTIPPEKET OLVASNI A TÉLI BŐRÁPOLÁSHOZ? KÍVÁNCSI VAGY EGY KOZMETIKUS VÉLEMÉNYÉRE A KÉRDÉSBEN?

Szabó Anita kozmetikus az AngelFace kozmetika tulajdonosa a Sminkpraktikák mindennapokra zárt Facebook-csoportomban mesél a témáról! Ebben összefoglalja, miként alakítsd a napi rutinodat az ébredést követő bőrtisztítástól kezdve a szérum felvitelén át sminkelés előtti hidratáláson keresztül a bőr elhalt hámsejtektől történő megtisztításáig. Valamint arról is szó esik, hogy milyen megbízható termékeket ajánl mindehhez, amelyekkel szépség és egészség kéz a kézben jár.

Amennyiben kérdésed volna, a csoportban nyugodtan tedd fel, Anita válaszol majd alatta vagy külön posztban.

Hogyan tudsz csatlakozni? A tagság ajándék mindenkinek, aki járt már nálam sminktanácsadáson! 😉

Az óráimról itt olvashatsz el minden részletet!

www.renatagali.com/sminktanacsadas

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük