Barion Pixel

Hogyan hozd ki szemhéjpúdereidből a maximumot?

A szépséges palettákat, a sminktermékek hatalmas választékát látva könnyű elcsábulni. A sokoldalú, elegáns megjelenéshez természetesen nem árt egy népesebb neszesszer, de ahhoz, hogy változatos sminkeket készíts, nem feltétlenül kell folyamatosan rengeteg eszközt magadnál tartanod. Ha jól válogatod össze a színeket, megfelelő technikával és kreativitással dogozva egy négyes palettával is teljesen eltérő megjelenéssel lepheted meg magad. Hogyan? Erről mesélek a mostani írásban, aminek kimondottan sminkeseknek, kozmetikusoknak írt, eredeti változatát a We Love Make-Up magazin nyári számában olvashatod el.

2 teljesen eltérő smink 1 négyszínű paletta

A szabadságunk valójában az év egyik legmozgalmasabb időszaka: egymást érik a közös ebédek, vacsorák, koncertek,találkozások barátainkkal a pihenés napjai alatt.

Végre jobban szabadjára engedhetjük divatrajongó énünk, azonban van egy kis bökkenő: az utazás nem épp a kiterjedt sminkes táskák legjobb barátja. Utóbbi ráadásul nemcsak a szabadságokra, de az üzleti utakra is ugyanúgy igaz.

De valójában szükséged van egy teletömött neszesszerre, hogy változatos alkalmi vagy nappali sminkeket készíts?

Ugyan!

Ha megfelelően kombinálható, jó alapszíneket választottál, akkor többet is kihozhatsz a palettádból, mint ugyanannak a sminknek egy visszafogottabb és erősebb változata. Utóbbi ugyanis nem biztos, hogy elég lesz mindenkinél az őszinte mosolyhoz.

A mostani cikkben épp ezért azt mutatom be lépésről lépésre, hogy ugyanazzal a négy színnel és ceruzával dolgozva miként tudsz mégis teljesen eltérő karakterű nappali és füstös sminket készíteni.

A sminktanácsadásaimon is sokan meglepődnek, hogy elég néhány szín a változatos sminkeléshez, de hidd el, tényleg működik a dolog! 😉

Kezdjük a nappali smink készítésével:
 1. A bőr előkészítése után lealapoztam az arcot, a nyakat és a dekoltázst.
 2. Mivel modellem sötétbarna hajú, így a 4-es paletta sötétbarna matt színét használtam a szemöldök kiemelésére.
 3. A pirosító kiemeli az arccsontot, üdeséget kölcsönöz a tekintetnek.
 1. A tartós és intenzív végeredmény érdekében mindenképpen szükség van szemhéjbázisra. Ezt egyenletes rétegben vittem fel a szem mozgó részére.
 2. A szem kiemelését sötétbarna szemceruzával végeztem, először az alsó, majd a felső szemhéjon. Egy jól satírozható szemceruzát választottam, amivel a satír alapja is készült.
 3. A szemzugból kifelé haladva legbelülre a legvilágosabb árnyalatot került (a szemhéj 1/3-ánál egy kicsit tovább), ezután vittem fel a közepes árnyalatot a szemhéj harmadától.
 1. A harmadik, sötétebb szín és az árnyékoló ecset segítségével bemélyítettem a sminket.
 2. A sötétbarna porral rásatíroztam a felvitt ceruzaalapra, amitől az intenzívebb és tartósabb lett.
 3. A szemsminket a szempilla spirálozásával fejeztem be.
 4. Egy visszafogott, színében a modell tónusaival és a szemsminkkel harmonizáló rúzst választottam zárásként.
Következhet az alkalmi megjelenés:

Füstös sminknek rengetegen kedvelik a klasszikus, fekete változatát, de más árnyalatokkal is gyönyörűen mutat. A négyszínű palettánkat alapul véve egy barna változatot készítettem el, ami szintén hangsúlyos, kiemeli a szemet, de a barna színnek hála mindezt sokkal lágyabban teszi. Az erős szemhez visszafogott rúzst választottam, ugyanazt, amit a nappali sminkhez is.

 1. Kész vagyok az alapozással, pirosítással és a szemöldökkel.
 2. A szemhéjbázis jó alapot ad a szemhéjpúdernek.
 3. A sötét sminkhez kihúztam a vízvonalat, ettől kicsit szúrósabbá vált a tekintet, hangsúlyosabb lett a smink.
 4. A szempillatőhöz alul és felül ceruzát vittem fel, majd a felső szemhéj mozgó részére is felsatíroztam. Ezt fültisztító pálcika segítségével dolgoztam el.
 5. A matt sötétbarna port felvittem töményen a szempillatőhöz alul és felül egyaránt.
 6. A négyszínű paletta második színét használtam a mélyítő vonalhoz, egy picit a szemöldökcsontra is felvittem belőle. Ez megkönnyíti a satírozást a matt porral felfelé.
 1. A sötétbarna port töményen használtam a mozgó rész feléig, onnét már lágyabban, satíros formában haladtam vele. A mozgó rész felétől a paletta harmadik színével satíroztam felfelé.
 2. A szemöldök vonalánál (épp csak a vonalánál) felhasználtam a legvilágosabb színt a szemöldök kiemelésére, a vonal élesítésére.
 3. A szem hangsúlyosabbá tétele érdekében szempillaspirál mellett tincses pillát használtam.

A munkához használt paletta színei a M.A.C-től: ORB, All That Glitters, Satin Taupe, Brun

Jó kísérletezést, válogatást és csodaszép sminkeket!

A fotókat Az Artbalance studio készítette

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük