Barion Pixel

Mire ügyelj, ha az élet úgy hozza, saját magadat kell sminkelned az esküvődön?

Ha nem akarsz kellemetlen meglepetéseket sminked miatt az esküvődön, a legjobb elkészítését szakemberre bíznod. Ettől függetlenül megesik, hogy magadra maradsz elkészítésével. Ilyen lehet, ha egy távoli szigeten mondod ki a boldogító igent, vagy ha épp feje tetejére áll a világ, mint most a járványhelyzet miatt. Számos megkeresés érkezik hozzám ilyen problémával. Épp ezért  vannak olyan tanácsadások, ahol a menyasszonyi smink fortélyait vesszük végig, illetve most már elérhetőek ezek online formában is. Természetesen,  továbbra is az a véleményem, hogy ha van elérhető szakmabeli bárhol, ő az ideális választás. De vannak alapvetések, amiket ha követsz, nem érhet nagyobb baj, ha mégis te leszel a sminkes. Ehhez mutatom be kapaszkodóként a mostani bloganyagban egy korábbi Beauty Forum előadásomhoz készített esküvői sminkemet, lépésről-lépésre. A segítségével egy elegáns, szemhangsúlyos változat készítésébe leshetsz bele, így a natúrabb sminkek kedvelőinek nem ez lesz a tökéletes választás. Bár, ha világosabb színekkel készíted, akkor máris kevésbé erőteljes.

Egy kapaszkodó nem varázsszer

Mielőtt belekezdünk a smink készítésének fogásaiba, annyit mindenképp el kell mondanom, hogy egyetlen lépésről-lépésre anyag sem képes önmagában csodát tenni. A mostani blogposzt szeretne segítséget és fogódzót kínálni egy határozott stílusú esküvői smink elkészítéséhez, de nem a sminkelés minden területére kiterjedő útmutatás. Ha a cikkben leírtaknál több segítségre van szükséged az elkészítéséhez és a bevezetőben leírt cipőben jársz, tedd fel nyugodtan a kérdéseidet az e-mail címemen. Örömmel válaszolok és segítek. Az útmutatót pedig használd sikeresen a kísérletezéshez, a téma megismeréséhez.

Néhány alapvetés az esküvői sminkek világáról

Többször felmerül a kérdés, hogy milyennek kell lennie a menyasszonyi sminknek? Melyek a menyasszonyos színek, mennyire kell díszítettnek lennie, való-e esküvőre a piros rúzs vagy épp egy fekete füstös szem?

A válaszom, hogy az esküvői smink bármilyen lehet, a legfontosabb, hogy passzoljon a menyasszony egyéniségéhez, összhangban legyen a nap hangulatával. Ez valakinek a teljesen natúr sminket jelenti, míg másnak egy élénkvörös rúzst vagy akár egy fekete füstös szemet. A csillámmal vastagon teleszórt, szemöldökig kihúzott cicaszemet szándékosan hagytam ki, annak készítésében én nem lennék túl hiteles.

Nem alkalmi smink

A menyasszonyi sminknek vannak bizonyos kritériumai, amiknek meg kell felelnie. Ilyen például a tartósság (gondolj a rengeteg gratulációra, örömkönnyekre, táncra), ezért nélkülözhetetlen a profi és vízálló anyagok használata. Erre most részletesen nem térek ki, de a lépésről-lépésre anyagban lesz erre vonatkozó információ.

A smink készítése lépésről-lépésre

Az alábbi lépések segítségével az előzőleg a Beauty Forumon bemutatott menyasszonyi smink előadásom anyagát követheted nyomon. Ahogy arról már esett szó, egy olyan sminket mutatok be, ami nem a teljesen natúr sminkek kedvelőinek szól. Szemhangsúlyos változat, ami ragyogóvá teszi a tekintetet, ráadásul nagyon jól mutat a fotókon is.

#1 A bőrfelület előkészítése

Az esküvő előtti napon érdemes leradírozni az arcodat és a dekoltázsodat is, így sokkal szebb, egyenletes felületre tudsz majd dolgozni. A bőr megfelelő előkészítése fontos, csak a megtisztított bőrre felvitt alapozás hat majd egységesen, egyenletesen. Amennyiben hidratáló krémet használsz bázisként, ügyelj rá, hogy gyorsan felszívódó változatot válassz.

A bőr átfényesedését csökkentheted mattító krém használatával.

Terméktippem: Face to face Super Matte Antishine

A szem alatti sötét karikákra és a bőr ápolására egyaránt jó megoldás a M.A.C fast response eye cream.

#2 Alapozás

Egyenletes rétegben vidd fel az alapozót mindenhová, ahol nem takar a ruha. Igen, kerüljön a dekoltázsra, karokra, fülre, és feltűzött frizura esetén a tarkóra is. Érdemes tartós, vízálló alapozóban gondolkodni. A nagyon magas fényvédőket ilyenkor inkább kerüld el, mert a vakuvillanás hatására kifehéredhet az arcod.

Terméktippek: M.A.C vízálló alapozó, Paris Berlin Le Fluide, Estée Lauder Double Wear, Dermacolor alapozó

#3 Korrektor

A szem alatti karikákat folyékony korrektor segítségével korrigálhatod. Ne feledd, hogy a kevesebb több: a vastag korrektorréteg megül az apróbb ráncokban és az eltüntetésük helyett árkokat csinál belőlük. 🙂

#4 Pirosítás

Az extra tartós pirosítás érdekében nyugodtan kombináld a krémes és por állagú pirosítókat. Ha csak porpirosítót használsz, első körben az alapozóra vidd fel azt, még a púderezés előtt, majd áttetsző púderrel fixáld, amire még egy réteg pirosító kerüljön. Ha így készíted, egész nap tart majd.

#5 Egy kis extra csillogás

Vigyél fel highlightert az arccsontra, a pirosító fölé. Ez üde ragyogást ad majd az arcodnak. Túlzásba vinni ezt sem érdemes, ugyanis az arc egy idő után kicsit kifényesedik, nehogy túl sok legyen a csillogás.

#6 A szemöldök

A szemöldök színezésére használhatsz port vagy szemöldökceruzát, de az igazán tartós végeredményhez az én tippem: M.A.C fluidline.

Apró, szálazó mozdulatokkal, ferde ecset segítségével vidd fel a természetes összhatás érdekében. A szálakat színtelen szemöldökzselével fixáld.

#7 A szemsmink

A szemhéjpúder tartósságához nélkülözhetetlen egy jó szemhéjbázis. A kedvencem a M.A.C Paint Pot, aminek Painterly árnyalata teljesen semleges bőrszínű, így bármilyen szemhéjpúder alá megfelelő választás lehet. A szemsmink formáját szintén Paint Pot-tal (ebben az esetben sötétbarna) és Fluidline-nal készítettem, ezek mindegyike önmagában is tartósra szárad. A szempillatőhöz is ezzel satíroztam ceruza helyett.

A szemhéjpúdereket rétegezve vidd fel, a szemzugból indulva a legvilágosabbal. Középre a közepes kerül, legvégül pedig egy sötétebb árnyalattal árnyékolj. Ez a sminkelési technika szinte mindenkinek jó lehet, a távol ülő szemeknél (modellemé, Virágé is kicsit ilyen) arra azonban mindenképp ügyelj, hogy kerüld a túlságosan kifelé húzott ívet, a szempillatőnél pedig alul-fölül végig hangsúlyozd a szemet. Ezzel ugyanis optikailag kicsit közelebb hozhatod őket. A közel ülő szemeknél ezzel szemben arra figyelj, hogy az alsó szemhéjadnak inkább csak a külső harmadáig, maximum a feléig hangsúlyozd a szemeket.

A szempillatőhöz satírozz sötétbarna matt port. Itt lényeges, hogy matt legyen, ugyanis a fotón is mutatni kell a sminknek, és ez biztosan tartja majd a színét. A szemhéjon az ünnepi hatás érdekében használhatsz finom, gyöngyházas árnyalatokat, selyemporokat, a csillámot azonban érdemes kerülni.

Terméktipp a szemhéjpúderekhez: M.A.C, Kryolan, Ben Nye, Paris Berlin szemhéjpúderek

#8 Szempillaspirál

A szempillaspirál mindenképp vízálló legyen, így az örömkönnyek miatt sem kell aggódni. A műszempilla teljessé teszi a sminket, azonban itt is érdemes a természetes hatásra törekedni. Hogy a rögzítés ne legyen zavaró, használj színtelen ragasztót.

#9 Rúzsozás

A rúzs az egész napos evés-ivás során biztosan kopni fog, így érdemes ebből is tartósat választani. Ezek hátránya, hogy legtöbbjük szárít, ami kellemetlen érzés lehet. Ha a tartós (matt) rúzsra egy vékony réteg hidratáló rúzst teszel, kellemesebb lesz a nap folyamán.

Virág száját egy PUPA szájkontúr ceruzával – 31 és egy M.A.C rúzzsal készítettem el – Peach Blossom.

#10 Fixálás

A sminket végül sminkfixáló sprayvel teheted tartósabbá.

Terméktipp: Kryolan fixáló spray

A fotókat Déber Gábor esküvőfotós készítette.

Csokor: Flora Kosch

Ruha: Hániel Ruhaszalon 

Haj: Bob Kata

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük