Barion Pixel

Egyszerű, gyors, mégis mutatós karácsonyi smink piros szájjal, lépésről-lépésre

Ha már eleget üldözted a porcicákat, az idei évre eleged volt a kígyózó sorokból és a lerabolt üzletekből, akkor itt az ideje, hogy átadd magad az ünnepi idő rendhagyó varázsának és elkezdj foglalkozni kicsit magaddal és szeretteiddel. Ehhez kezdetnek, itt a blogon egy tényleg egyszerű, mégis mutatós karácsonyi smink lépéseit lesheted el. Füstös szemekkel, piros szájjal és egy kis aranyos-bronzos hatással. Ajándékozd meg magad is pár perc nyugalommal és szépséggel 😉

Ahogy azt a felvezetőben is írtam, az idei karácsonykor egy könnyen elkészíthető smink lépéseit lesheted el, aminek ha van egy kis gyakorlatod, 20-25 perc alatt a végére érhetsz.

Elöljáróban annyit érdemes tudnod, hogy ennek a sminknek a nehézségét a piros száj adja, mert ott számít, hogy hogyan viszed fel az anyagot. Így, ha nem szoktál élénk rúzzsal dolgozni, előtte nem árt egy kis gyakorlás, úgy biztosan minden rendben lesz. Ha pedig nagyon bizonytalan vagy még a száj elkészítésével, akkor érdemesebb inkább egy kicsit korallos színű szájfényt választanod, azzal nem tudsz mellényúlni.

De lássuk a lépéseket!

Mint minden sminknek, ennek is a szép alapozás jelenti a kiindulópontját, így mindenképpen érdemes odafigyelned, hogy a megfelelő anyagokkal, technikával készítsd el azt. Ha szeretnél az alapozásról többet megtudni, vagy leellenőriznéd a technikádat, egy korábbi posztban részletesen is foglalkoztam a témával.

Ha ezzel megvagy, nekiállhatsz a smink elkészítésének!

Amit én ehhez a sminkhez bázisként használtam az a M.A.C egyik színezett paint potja, a constructivist, mert ez eredendően egy sötétbarnás, fényes árnyalat. A paint pot egy krémes festék, amivel itt a ceruza használatát váltottam ki. Andi sminkje esetében a painterly árnyalatot használtam még pluszban ehhez a lépéshez a paint potok közül, ami egy bőrszínű variáns.

A paint potok azért jók egyébként a smink elkészítéséhez, mert használatuknak hála sokkal intenzívebb lesz a szemhéjpúder színe. Nem mellesleg tartósabb lesz a végeredmény. Ha nincs ilyen terméked, vagy nem szeretnél színezett változatot használni, akkor elég csak a painterly árnyalatot beszerezned, mert az bármilyen szemhéjpúderrel megfelelő. De használhatsz áttetsző szemhéjbázist is, pl. a Kryolannak is van ilyen terméke.

Ha nincs paint potod, vagy áttetsző bázisod, és már idő sincs, hogy beszerezd, ne ess kétségbe: alternatívaként használhatsz bázisnak korrektort is, de figyelj rá, hogy utána vastagon vidd fel a szemhéjra a szemhéjpúdert, mert különben becsíkosodhat. Vastag réteggel már biztosan fixálod az anyagokat.

Első lépésben vidd fel a paint potot egy ferde ecsettel az alsó szemhéjra, majd ahogy a képen is látszik a felsőre is.

Szépen, egyenletesen oszlasd el az anyagot, majd dolgozd el a széleit. A mozgó részekre kerüljön a bázis.

Ezt követően az arany-bronzos árnyalatú szemhéjpúder következik, szintén egyenletesen oszlasd el az egész szemhéjadon.

A szempillatőhöz vigyél fel, ferde ecset segítségével sötétbarna szemhéjpúdert, alul-felül egyaránt. Majd ezután a mélyítő vonalban és a szemed sarkánál használd ugyanezt a barna árnyalatot. A széleit szépen satírozd el.

Miután a szemsmink elkészült, ki kell spiráloznod a szempilláidat.

Ha szeretnél, felrakhatsz műszempillákat is, arra figyelj, hogy a ragasztó átlátszó legyen.

Amennyiben még jobban szeretnéd hangsúlyozni a szemed, felül a szempillatőhöz satírozz egy kis fekete színt.

Ha pedig kedveled a tusvonalat, azt is nyugodtan húzhatsz magadnak. Én azért nem tusvonalasan készítettem a képen szereplő sminket, mert egyfelől a satíros sminkkel sokkal jobban tudod nyitni a tekintetet, az összhatás természetesebb, nem mellesleg sokkal egyszerűbb javítani, ha hibázol.

Ezután következik a piros száj elkészítése. Sokan mondják, hogy nem áll jól a piros, pedig ennek a színnek rengeteg árnyalata van, így nagy eséllyel találhatsz a tónusodnak megfelelő változatot belőle. Persze, ha szeretnél és szimpatizálsz ezzel a színnel. Szerintem egy alkalmi sminknek mindig képes megadni az ünnepi hangulatot, így érdemes kísérletezned vele. A narancsostól a rózsaszínesekig, a tűzpirostól a bordós variánsokig válogathatsz, úgyhogy hajrá 😉

De ha számodra, a piros mégis soknak tűnik, akkor alternatívaként egy kicsit visszatompíthatod a szájat egy természetesebb, natúrabb rúzs hozzákeverésével.

A lényeg, hogy a rúzsozást nem szabad fél vállról venni. A fotóhoz az I am PUPA matt fluid folyékony matt rúzs 51-es árnyalatát használtam, ami nem tűzpiros, hanem kicsit mélyebb hatású változat.

A PUPA-nak egyébként nagyon szép árnyalatai vannak, nagyon jó árban is, érdemes őket kipróbálnod. Folyékony állagú matt rúzsokról van szó, szépen fel tudod vinni az ajkaidra őket, ahol utána megszáradnak, nagyon tartós eredményt adva.

A sminkhez használt ceruza szintén PUPA volt.

A száj készítésekor érdemes arra figyelned, hogy mindenképp használj szájkontúr ceruzát, ezzel egyrészt meg tudod határozni az ajkak formáját, másrészt ha kiszínezed az egészet, akkor nagyon jó alapja lesz a felvitt rúzsnak. Ha a rúzs kopik is, a ceruza is ad egy extra színt, így nem fordulhat elő, hogy a rúzs foltjainál végül csak egy piros keret lesz a szádon.

Következhet a highlighter. Ezzel az ünnepre való tekintettel kicsit bőkezűbben bánhatsz, vidd fel az arccsontodra az extra ragyogásért. Persze azért most sem kell túlzásba esni.

És kész is vagy. Ahogy láthatod, tényleg nem egy bonyolult sminkről van szó, amire tényleg figyelj, hogy a szemhéjpúder satírozása ne legyen foltos. De ha minden igaz, mire ide jutottál minden rendben van. 😉

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük