Barion Pixel

Így készíts egyszerű, dögös és elegáns füstös sminket szilveszterre, 30 perc alatt! Videóval

A füstös smink az egyik legkedveltebb sminkfajta, különösen igaz ez szilveszterkor. Legyen szó épp egy csajos estéről, vagy komolyabb, alkalmi viseletet igénylő pillanatról, segítségével bármikor könnyedén kiemelheted a tekinteted a lehengerlő, első benyomásért. A titok abban áll, hogy satíros megoldásának hála, optikailag nagyítja a szemed. Ennek elkészítésének technikáját lesheted el a mostani cikk és tutorial videó segítségével, lépésről-lépésre.

#1 Szép alapozás nélkül nincs szép smink

Mivel egy látványos sminkről van szó, nagyon fontos, hogy az alapozás szép legyen. Nem egy nappali, munkába rohanós sminket készítesz, így a megfelelő fedés érdekében nyugodtan használj vastagabb réteget. Természetesen nem „vakolatra” gondolok, de mindenképpen szép, egységes alapra van szükség. Így érvényesülhet a sminked anélkül, hogy festett hatású lenne. Mivel nem nappali fényhez készül, így a vastagabb alapozással is természetes hatást kelt majd.

A felvitt alapozót ne felejtsd el transzparens púderrel fixálni, így biztosan tartósabb lesz.

#2 Használj bronzosítót a karakteres arcélért

Az arcodnak könnyedén adhatsz egy kis extra karaktert egy bronzosító segítségével. Nagyon szépen kiemelheted vele többek között az arccsontodat. A túlzottan fénylő és csillogó hatás elkerülése érdekében használj matt változatot, az én személyes kedvencem a M.A.C bronzosítói közül a Matte Bronze árnyalat. Szemöldökszínező segítségével formázd a szemöldököd, majd zselé segítségével fixáld azt.

#3 Építsd fel a szemsminket

A tartós és egyenletes fedés érdekében használj szemhéjbázist. Ez egységesíti a szemhéjad színét, segíti a szemhéjfesték megtapadását, így hosszan tartó, intenzív hatást biztosít. A mostani alkalommal ehhez egy  M.A.C paint potot használtam, Painterly árnyalatban.

Ezt egyenletesen oszlasd el a szemhéj mozgó részén egy korrektor ecset, vagy az ujjad segítségével.

Ezután nekiállhatsz a szem festésének. Ehhez szükséged lesz egy jó minőségű szemceruzára, ugyanis ezzel tudod elkészíteni a szemsmink alapját.

Első lépésként húzd ki az alsó szemhéjadat a szempillák tövében. Majd nézz egy kicsit lefelé és a szemed vonalát követve húzd tovább a vonalat, ezzel szépen meghatározhatod a smink ívét.

Azért érdemes alulról kezdeni a sminket, mert így elkerülheted, hogy a hangsúly túlságosan lekerüljön, ami szomorúvá teheti a szemedet. Ha az egyik felével megvagy, párhuzamosan haladj a másikkal is.

Ezután a felső szemhéjon a szempillatőhöz húzz egy vastagabb vonalat, majd kifelé haladva a vonalat vastagítsd meg! A belső szemzúghoz, a szemed formáját követve rajzolj egy mélyítő vonalat, majd a szemzúgból indulva kicsit satírozd be a ceruzát.

Következő lépésben foglald keretbe a szemed mozgó részét a külső íven.

Majd az egészet fültisztító pálcikával szépen satírozd el. Ügyelj rá, hogy az alap foltmentes legyen. Ezután húzd ki belül a vízvonalat feketével. Majd egy kis szemhéjfestő ecset, vagy ferde ecset segítségével vigyél fel az alsó szemhéjadra fekete szemhéjpúdert.

A felső szemhéjadra lapos szemhéjfestő ecset segítségével vigyél fel egy világos, teljesen semleges színű, gyöngyházfényű szemhéjpúdert. Ha így készíted a sminket, elkerülheted, hogy a matt fekete por foltos legyen. Ez a világos, gyöngyházfényű alap fog segíteni abban, hogy az egészet szép egyenletesen össze tudd satírozni.

Ezt követően szintén egy kis szemhéjfestő ecset, vagy ferde ecset segítségével a felső szemhéjadra is vigyél fel a szempillatőhöz fekete port. Majd válts egy lazább ecsetre és haladj feljebb a szemhéjadon. A fekete por után válts egy kicsit világosabb, szürkés-barnás árnyalatra, ahogy haladsz felfelé az ecsettel. Ügyelj rá, hogy a szélei szépen elsatírozottak legyenek.

Szempillaspirállal hangsúlyozd a pillákat. A nyitott, igéző tekintetért használhatsz műszempillát is.

Vigyél fel highlightert az arccsontra. Ha esetleg lepotyogott a szemhéjpúder a szemed alá, ezt a részt tisztítás után nyugodtan visszalapozhatod.

Mivel a szemek hangsúlyosak, az ajkakra elég egy kellemes árnyalatú szájfény is és már kész is vagy.

Gyűjtsd be az elismerő pillantásokat és jó szórakozást! 😉

Végeredmény fotókon:

Nézd meg videón a smink elkészítésének legfontosabb lépéseit!

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

Szeretnéd hasonlóan praktikus, érthető tippek és leírások segítségével kitanulni a személyre szabott sminkek készítésének alapjait? Ismerd meg Mindennapi sminkfortélyok e-bookomat a hozzá tartozó videó-sorozattal.

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük