Barion Pixel

Komplett sminkek egyetlen palettával? Morphe 35C teszt!

A Morphe 35C palettáját a mindennapok elegáns művészi sminkpalettájaként harangozták be, amiben jól kihasználható eltérő árnyalatok, különböző textúrák egyaránt helyet kaptak. Sminkesként egy őszinte paletta teszttel azt derítettem ki, vajon mire elég ez a 35 árnyalatot lefedő elegáns sokszínűség. Jelentem, akár komplett sminkek készítésére is! Így kozmetikusként, sminkesként is érdekes lehet az otthon magukat sminkelők táborán túl. De lássuk a részleteket!

Mi tudható márkaként a Morphe-ról?

A Morphe márkaként 2008-ban született meg Los Angelesben. Saját bevallása szerint az alkotók keze alá dolgozik termékeivel, amelyekkel úgy hozhatunk össze álomszép, ütős sminkeket, hogy az a zsebünkre se mérjen elviselhetetlen csapást. De mindez milyen a gyakorlatban? Sminkesként azt kell mondjam, hogy nagyon jól sikerült megvalósítani a célokat. Ugyan a mindennapi professzionális munkákhoz én drágább márkákat választok, de a minősége a Morphe termékeknek is gond nélkül megfelel egy fotózásra-forgatásra is.

A Morphe 35C paletta

Ez a Morphe paletta matt és gyöngyházas, valamint csillámos árnyalatokat vegyesen tartalmaz. A hideg színek dominálnak a palettában, viszont bekerült néhány szép meleg árnyalat is. Meghatározóan egy rózsaszínes-lilás paletta a 35C, amit néhány egyéb, teljesen eltérő kiegészítőszínnel kombináltak. Van köztük például több, hideg zöld árnyalat is. A palettában egyaránt vannak matt és fényes színek is, ezekből ugyanúgy találhatsz világosakat, közepeseket és sötéteket is, így gyakorlatilag komplett sminkeket készíthetsz a segítségével. Készíthetsz vele épp úgy teljesen matt sminkeket, mint csak gyöngyházas változatokat, hiszen bár a fényes árnyalatok dominálnak, de mindegyikből vannak szép világos és közepes színek is.

Általában a paletta szemhéjpúdereiről azt tudom mondani, hogy azok intenzíven pigmentáltak, jól tapadnak, szépen satírozhatóak. Található a színek között egy nagyobb csillámokat tartalmazó árnyalat is, ez a kakukktojás. Újbeggyel vagy applikátorral tudod a legkönnyebben felvinni, de vigyázz: nem satírozható, miután megszáradt le sem tudod robbantani. Így csak célzottan jó vele dolgozni!

A tesztsminkemhez a szemöldökhöz is ezt használtam, de a highlightert is egy fényes világos árnyalat adta a palettából. A palettát a Rainbow Makeup & Skincare Hungary-tól kaptam tesztelésre. Az oldalukon érdekes tippeket-trükköket olvashatsz a szépségápolásról vagy épp ehhez hasonló teszteket találsz más beauty bloggerektől, érdemes megismerkedned velük!

A smink

A sminket Jeffree Star rúzsokra építettem, majd erre a sminkalapra dolgoztam a Morphe palettával.

A Jeffree Star rúzsok bázisként szépen kenhető textúrát adnak, jól tapadnak, egyenletesen oszlanak el, egyenletes színhatást nyújtanak. Ezek közül szemhéj alapként az I’m Nude árnyalatot vittem fel. Alapvetően ez a neve dacára nem teljesen natúr árnyalat, erőteljesebb rózsaszínes-bézses beütése van. Ehhez a sminkhez szépen mutatott, de általános céllal nem azt választanám a szemhéjra, mert ha világos szemhéjpúderekkel dolgozol utána, akkor sok lehet.

A szemsmink alapnál ezt követte a Dominatrix a rúzsok közül. Ez egy szép sötétbarna árnyalat, amivel mutatósan alakíthatod ki a szemsmink formáját. Az I’m Nude rózsaszínes árnyalatával keveredve kicsit vörösesbe hajlik, egy natúrabb bázissal keverve szerintem jobban megőrzi a színét. Ezzel alakítottam ki a formát, a vöröses hatást ellensúlyozva mélyítettem egy kis feketével a szempillatőnél. A rúzsok közül az alaphoz amit még használtam az a Weirdo. Utóbbi egy intenzív fekete árnyalat, könnyedén és mutatósan alakítható ki vele a forma, tökéletes lehet füstös smink alapnak. Jól satírozható, szép a színe, nem foltos, nem ül be a ráncokba.

Ezután következtek a szemhéjpúderek

A smink mélyítését egy matt sötétszürkés árnyalattal végeztem, amit belefogyasztottam kifelé satírozva egy rózsaszínes matt színbe. Ezeket alkalmaztam az alsó szemhéjon is. Nagyon szépen tapadtak, szépen satírozhatók, könnyű velük dolgozni.

A mozgó részre a szemzughoz egy fényes világos árnyalatot használtam, amit a fényes rózsaszínnel vezettem át egy fényes lilás árnyalatba.

A szempillatövet vékony ecset segítségével matt sötétszürkével tettem hangsúlyosabbá.

Az ítélet

A paletta nagyon jó minőségű, jól összeállított, ár-érték arányban kiemelkedő. Ajánlom kozmetikusoknak, sminkeseknek, vagy épp bárkinek, akinek sok árnyalatra van szüksége és szeretne egy rózsaszínes, hideg palettát.

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Írj üzenetet az info@rentagali.com címemre!

Szeretnél zavaró csoport nélkül tanulni a személyre szabott, elegáns sminkek technikáiról?

Egyéni sminktanácsadásaimon pont ez történik!

Részletek és jelentkezés itt!

További praktikus tippek az otthoni sminkeléshez? Válaszd e-bookomat, 178 oldal + 18 videó!

Részletek és rendelés itt!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános.A kötelező mezőket csillaggal* jelöltük